Recomanacions de transport públic per a la manifestació contra els atemptats de Barcelona i Cambrils

24 d’agost del 2017.- Dissabte a la tarda es reforçarà un 40% la capacitat del metro i un dispositiu especial vetllarà per la fluïdesa i la seguretat dels fluxos de passatge.

Davant la possible saturació de l’exterior, a partir de les 17 h s’aconsella evitar les estacions de Diagonal, Passeig de Gràcia i Catalunya com a destinació.

Amb motiu de la manifestació sota el lema No tinc por en rebuig dels atemptats perpetrats dijous passat a la Rambla de Barcelona i a Cambrils i de suport a les víctimes del terrorisme, aquest dissabte, 26 d’agost, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana la utilització del transport públic, i especialment el metro, en els desplaçaments que es realitzin per accedir a la zona del centre de la ciutat, ja que el trànsit en superfície estarà restringit. També és aconsellable preveure un temps addicional per al desplaçament, com en qualsevol esdeveniment massiu.

Dissabte, la manifestació començarà a les 18 hores als Jardinets de Gràcia i afectarà tot el trànsit de superfície que circuli pel passeig de Gràcia i els carrers de l’entorn fins arribar a la plaça Catalunya, on té previst finalitzar la marxa.

Reforç a totes les línies de metro
TMB ha preparat un dispositiu especial que inclou reforços de trens a tota la xarxa de metro i desplegament de personal i seguretat per ordenar la mobilitat, tant a l’inici com al final de la manifestació. Entre la 1 de la tarda i les 10 de la nit, s’augmentarà un 40% el nombre de trens per aconseguir que a les línies 1, 2, 3, 4 i 5, que tenen estacions a l’Eixample i Ciutat Vella, els intervals siguin de 4,5 minuts aproximadament.

En previsió d’una elevada concentració de persones a l’exterior que dificulti la sortida, a partir de les 5 de la tarda serà recomanable evitar les estacions de l’eix del passeig de Gràcia: Diagonal (L3 i L5), Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4) i Catalunya (L1 i L3) com a destinació, i fer servir com a alternatives les de Verdaguer (L4 i L5), Girona (L4), Universitat (L1 i L2) i Urquinaona (L1 i L4).

Igualment, TMB mobilitzarà més de cent efectius de l’operació, manteniment, neteja i seguretat, així com mitjans tècnics, en aquestes estacions per ordenar els fluxos de passatge i adoptar, si és necessari, accions de regulació (talls intermitents, realització dels enllaços per l’exterior, etc.) per evitar situacions de risc en vestíbuls i andanes, tant a l’anada com després de finalitzar l’acte. En aquest cas, tant el personal com el servei de megafonia i els dispositius lluminosos donaran les indicacions pertinents.

Recordem que hi ha obres de millora en curs, que limiten el servei de les línies 1 i 3 de metro. Per aquest motiu, la recomanació per accedir al centre des de la part nord de la ciutat (amb afectació directa pel tall parcial vigent a la L3 entre Lesseps i Vall d’Hebron) és utilitzar la línia 5 des de Vall d’Hebron o la línia 4 des de Trinitat Nova fins a l’estació de Verdaguer (L4 i L5). Des de Santa Coloma de Gramenet, la línia 9 Nord permet salvar el tall de la línia 1 entre Torras i Bages i Fondo.

Desviaments i limitacions importants en línies de bus
Dissabte les alteracions de recorregut seran severes en gairebé una trentena de línies d’autobusos que circulen o travessen l’àmbit central de la ciutat, incloses les del Barcelona Bus Turístic. Entre les 16 i les 21 hores aproximadament, es produiran desviaments i limitacions de recorregut, per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit de l’afectació, especialment en les línies regulars següents: H8, H10, H12, H16, V13, V15, V17, 6, 7, 19, 20, 22, 24, 33, 34, 41, 42, 47, 50, 54, 55, 59, 62, 66, 67 i 68.

Per tant, serà recomanable fer servir el transport subterrani i en especial el metro per als desplaçaments en el sector central de Barcelona, i dins la xarxa, en cas de gran afluència de passatge, seguir en tot moment les indicacions que doni el personal de metro, que estarà en contacte amb les autoritats de seguretat pública.