Aturada d’un minut al metro i el bus avui a les 12 h, en rebuig de l’atemptat de la Rambla de Barcelona

18 d’agost del 2017.- Amb motiu de l’acte institucional antiterrorista, les estacions de Catalunya i Liceu estaran tancades fins a les 13 hores, i es desvien els autobusos

Les xarxes de metro i autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona s’aturaran avui al migdia un minut com a mostra de suport i solidaritat amb les víctimes i familiars de l’atemptat d’ahir a la Rambla de Barcelona. L’acte simbòlic de rebuig als fets i al terrorisme en general ha estat consensuat entre la direcció de l’empresa i els representants dels treballadors, i coincidirà amb l’acte institucional que se celebrarà a la plaça de Catalunya pels mateixos motius.

A partir de les 12 del migdia, els trens i els autobusos de totes les línies s’aturaran a l’estació o parada més pròxima i reprendran la marxa un minut després.

A la mateixa hora també es faran concentracions silencioses d’un minut davant les portes dels centres de treball de TMB.

El sistema de megafonia i els indicadors lluminosos de les estacions, així com els canals digitals de la companyia, informaran d’aquesta mesura.

En relació amb l’acte de la plaça Catalunya, les mesures de seguretat obliguen a tancar les estacions de metro de Catalunya i Liceu des de les 8.45 fins a les 13 hores aproximadament. Actualment els trens passen de llarg, sense aturar-s’hi.

Pel que fa als autobusos, les línies que travessen o finalitzen a la plaça Catalunya es desvien per carrers de l’entorn. Des de primera hora es mantenen els desviaments de les línies V13 i 59, que no circulen per la Rambla, i la terminal de la línia 66 s’ha desplaçat a la ronda Universitat.