L’estació de metro de Diagonal acull una mostra amb imatges d’EFE dedicada als Jocs Olímpics de Barcelona 92

20 de juliol del 2017
L’exposició, que forma part del programa d’actes de commemoració dels 25 anys dels Jocs, es pot veure simultàniament a l’Espai Mercè Sala i al passadís que connecta les línies 3 i 5

L’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions al metro de la Fundació TMB, i l’intercanviador de l’estació de Diagonal acullen des d’avui l’exposició Barcelona 92 imatges. L’obra olímpica, una selecció de fotografies de l’arxiu de l’agència EFE que mostren la vocació olímpica de la ciutat un quart de segle després dels Jocs. L’exposició forma part del programa d’actes previst per l’Ajuntament de Barcelona per celebrar el 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics del 1992.

L’exposició, que té diferents blocs temàtics, té com a objectiu posar a l’abast dels ciutadans les imatges més icòniques dels Jocs de 1992 i de la històrica relació entre la ciutat de Barcelona i l’esport, per retornar l’esperit d’aquell esdeveniment, en què els barcelonins, i especialment els voluntaris, van tenir un paper clau.

A través de 120 icòniques imatges de diversos fotoperiodistes de l’agència, es reviu l’anhel olímpic que va viure Barcelona al llarg de dècades, un desig que va fer-se realitat l’octubre del 1986 amb la nominació olímpica a Lausana. Les instantànies expliquen també la transformació urbanística que va experimentar Barcelona els anys previs, altres cites esportives que ha acollit la ciutat i, per descomptat, retraten els moments més memorables de l’esdeveniment olímpic de repercussió mundial.

L’esperit de l’olimpisme en imatges
A l’Espai Mercè Sala es podrà visitar la primera part de l’exposició dedicada als antecedents dels Jocs. El passadís de l’intercanviador de la mateixa estació de Diagonal recollirà les fotografies directament relacionades amb els Jocs Olímpics de Barcelona 92.

Barcelona 92 imatges. L’obra olímpica està organitzada per l’agència EFE en col·laboració amb TMB i l’Ajuntament de Barcelona, dins el programa d’actes impulsats pel consistori per celebrar el 25è aniversari dels Jocs Olímpics. També compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. També hi participen HP, Guitart Hotels i Graphic Factory, com a empreses col·laboradores.

L’agència EFE, que compta amb un arxiu de més de 16 milions de fotografies, ha seleccionat un total de 120 imatges per a aquesta mostra, de les quals 92 estan directament relacionades amb la celebració dels Jocs, i les altres 28 amb els seus antecedents.

L’exposició es pot veure des d’avui fins al 26 de setembre de manera simultània al passadís d’enllaç de l’intercanviador de l’estació de Diagonal, entre les línies 3 i 5 de metro, i també a l’Espai Mercè Sala, situat a la mateixa estació, al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5. L’espai obre de dilluns a divendres i l’entrada és gratuïta. La mostra també es podrà veure a l’esplanada de l’Anella Olímpica.

* Podeu descarregar les fotografies d’EFE que es poden veure a l’exposició de l’Espai Mercè Sala i del passadís de Diagonal, aquí.