L’Espai Mercè Sala se suma a la Nit dels Museus i obrirà aquest dissabte de 7 de la tarda a 1 de la matinada

17 de maig del 2017.- L’Espai Mercè Sala del metro acull la mostra ‘Barcelona, ciutat i transport públic urbà’

Documents i imatges resumeixen 150 anys d’història del transport col·lectiu a Barcelona

L’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions al metro de TMB, acull des d’avui l’exposició Barcelona, ciutat i transport públic urbà, una selecció de documents i imatges a través dels quals descobrim l’evolució del servei de transport públic de viatgers a la Barcelona contemporània, que va créixer per exigències de l’expansió demogràfica i urbana de la ciutat.

L’exposició vol posar en valor els documents que permeten il·lustrar l’evolució del transport col·lectiu a Barcelona al llarg de més d’un segle des de l’inici de la circulació de tartanes i galeres per camins i carrers poc urbanitzats de la ciutat. També mostra l’impacte dels avenços tecnològics en la transformació dels transports i la intervenció municipal per a la regulació del servei públic. Barcelona, ciutat i transport públic urbà està organitzada per Patrimoni Històric de la Fundació TMB i l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona, i comissariada per Albert Gonzàlez Masip, doctor en Geografia i historiador del transport públic.

Els documents i les imatges que es poden veure a l’exposició són una petita mostra del fons documental històric de les antigues empreses concessionàries, així com de Transports de Barcelona i de Ferrocarril Metropolità de Barcelona —les dues principals societats unificades en TMB—, que actualment es preserven a l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona, gràcies a un conveni de col·laboració signat entre les dues entitats el 2015. De fet, una part del fons exposat es va poder veure anteriorment a la seu de l’Arxiu i ara s’ha traslladat a la sala d’exposicions de TMB.

L’exposició es pot visitar a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, de dilluns a divendres entre les 10 i les 20.30 hores, des d’avui fins després de l’estiu. L’entrada és gratuïta.