FGC s’incorpora a l’accionariat de la Societat Catalana per a la Mobilitat

10/05/2017.- La cessió gratuïta d’una part del capital social de la societat permet a FGC entrar a formar part de l’entitat que desenvolupa el projecte de la T-Mobilitat.
L’acord comporta l’entrada del president d’FGC en el Consell d’Administració de la societat.

T-Mobilitat
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha entrat a l’accionariat de la Societat Catalana per a la Mobilitat, SA (SOC) i formarà part del Consell d’Administració de l’entitat, on estarà representat pel seu president, Enric Ticó.

L’acord s’ha fet efectiu un cop transcorregut un any des de la signatura de l’adjudicació de la SOC del contracte de desenvolupament i implantació de la T-Mobilitat el 24 d’abril de 2016. En el document es preveu la cessió gratuïta del 6% del capital social de la societat a tres empreses relacionades amb el transport del sector públic, entre les quals figura FGC, i que un cop transcorregut un any, aquesta cessió s’ha materialitzat amb el lliurament del 2% del capital social a FGC.

SocMobilitat
SocMobilitat és una societat integrada per diferents empreses tecnològiques i és el grup adjudicatari del contracte de col·laboració pública i privada que s’ocuparà de la implantació i gestió del nou sistema tarifari de la T-Mobilitat. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va adjudicar a SOC el contracte per a la implantació de la T-Mobilitat, el nou títol del transport integrat a Catalunya que estarà desplegat a tot el país el 2019.

El projecte de la T- Mobilitat
La T-Mobilitat és un projecte de renovació tecnològica i de gestió del sistema de transport públic per a oferir millors prestacions als ciutadans. El projecte comporta la incorporació de la tecnologia sense contacte en l’accés als serveis de transport de forma que sigui possible, en el futur, que amb un únic sistema per accedir als serveis de transport. Amb la implantació de la T-Mobilitat, els diferents sistemes de transport públic s’adapten a la nova realitat de la transformació digital de la societat i per la millora de la seva mobilitat. Comportarà la substitució progressiva de les targetes de transport públic vigents avui a l’àrea de Barcelona en una primera etapa i, progressivament, a tot Catalunya.

Entre els avantatges d’aquesta targeta sense contacte amb avenços d’última generació hi ha una millora ambiental i l’eliminació del frau. La nova tecnologia incorpora xips d’altes prestacions per garantir la seguretat en les transaccions, assegurar la confidencialitat de les dades, impedir la falsificació de títols i protegir el sistema d’atacs exteriors.

Durant la pròxima tardor, es realitzarà una prova pilot a la línia L9 de Barcelona, per després d’un any, començar-la a implantar en el conjunt de l’àrea metropolitana de Barcelona, i a la tardor de 2019 a la resta del territori català. La T-mobilitat substituirà gradualment tot el ventall de títols de transport actuals.

Més informació en aquest vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=de52FMu2h3c