FGC i l’empresa d’enginyeria INSE RAIL col·laboren en projectes internacionals

Ferrocarrils de la Generalitat i INSE RAIL potenciaran l’execució de projectes d’enginyeria ferroviària fora de l’àmbit espanyol.
Han detectat possibilitats de mercat a Estats Units, Arabia Saudita, Suècia, Romania i El Magrib entre d’altres.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l’empresa d’enginyeria especialitzada INSE RAIL han signat un conveni de col·laboració per la comercialització i l’execució de projectes d’enginyeria ferroviària d’àmbit internacional durant dos anys prorrogables.

Els objectius d’aquest acord són realitzar projectes bàsics i constructius de línies i sistemes ferroviaris de ferrocarrils interurbans, regionals i rodalies; dirigir les obres i oferir assistència tècnica a aquestes línies, i realitzar estudis tècnics i treballs de consultoria especialitzada en el sector ferroviari. En concret, FGC durà a terme les tasques d’operadora i manteniment de les xarxes ferroviàries mentre que INSE RAIL aportarà els seus coneixements en sistemes ferroviaris.

Aquest acord neix amb la intenció de prestar serveis i ampliar l’àmbit d’operació a nivell internacional. Alguns dels països on ja s’han detectat oportunitats són Estats Units, Suècia, Romania, El Magrib, part de Llatinoamèrica, Aràbia Saudita i Orient Mitjà, però els espais d’actuació canviaran a mesura que en sorgeixin de noves.

FGC, referent internacional
Amb la signatura d’aquest conveni, FGC fa un pas endavant en la seva expansió més enllà de l’àmbit nacional. En els darrers anys, FGC Internacional ha intensificat l’activitat en països com Brasil, Panamà, Guatemala, Turquia, Cuba, Colòmbia i Mèxic col·laborant amb institucions d’aquests territoris per tirar endavant iniciatives relacionades amb projectes constructius, de gestió de l’operació del servei ferroviari i de millora en els àmbits tecnològic, de seguretat i de sostenibilitat. Ferrocarrils també participa en tres projectes del programa H2020 de la Unió Europea dins l’àmbit del transport intel·ligent i verd: Hermes, Auggmed i Eutravel.