El Museu del Ferrocarril de Catalunya estrena l’‘Espai Mercaderies’

A partir del demà dijous 13.
· La nova secció dedicada al transport de mercaderies per ferrocarril compta amb un espai expositiu de 4000 m².
· Rodalies de Catalunya ofereix un bitllet combinat per a visitar el Museu del ferrocarril de Catalunya.

Barcelona, 12 de abril de 2017 (Renfe).
A partir de dijous 13 d’abril, el Museu del Ferrocarril de Catalunya compta amb un nou espai dedicat al transport de mercaderies. Aquesta nova àrea, es troba situada darrera de l’edifici centra de la Rotonda, ha significat la col·locació d’una via de 40 metres que comença amb un topall de l’antiga companyia MZA i finalitza en una placa giratòria de vagons de l’estació de Vilanova i la Geltrú. En aquest espai s’exposen tres vehicles totalment rehabilitats per a l’exposició dos vagons i una tremuja. A més, s’han reaturat tres contenidor de càrrega amb els que s’ha configurat una nova zona pels voluntaris del Museu.

La creació d’aquest espai ha estat possible per l’aportació econòmica del fons del 1,5% cultural del Ministeri de Foment per a la recuperació de la Gran Nau de l’antic taller de locomotores, ja que ha obert la possibilitat de reorganitzar la distribució expositiva de Museu i començar una profunda transformació en el conjunt de les instal·lacions culturals.

En concret, en els vehicles i contenidors del nou Espai Mercaderies es guarden una part dels elements que s’han hagut de alliberar de la Gran Nau per fer unes obres que s’han de iniciar els darrers mesos d’enguany. Aquesta solució museològica a la necessitat de magatzematge ha permès ampliar l’exposició al públic, rehabilitar diferents elements patrimonials i mostrar el paper destacat del transport de mercaderies en la història del ferrocarril.

Bitllet combinat Renfe + Museu
Renfe i el Museu del Ferrocarril ofereixen un bitllet combinat que permet conèixer de una manera còmode el i la història del tren. El Bitllet Combinat ofereix la possibilitat de viatjar des de qualsevol estació de la xarxa de Rodalies fins a la capital del Garraf, i visitar el Museu del ferrocarril de Catalunya, situat a poc metres de l’estació de Vilanova i la Geltrú pel que els trens del servei de rodalia de Barcelona es converteixen en l’opció ideal per visitar aquest espai dedicat al món del ferrocarril.