El director general d’FGC, Pere Calvet, presideix el nou Smart Mobility World Congress

04/04/2017.- El nou congrés se centrarà en el transport intel·ligent i abordarà els avenços més innovadors en mobilitat urbana i interurbana.
El certamen tindrà un espai propi dins de l’Smart City Expo i fusionarà la branca de mobilitat d’aquest congrés amb el BcnRail.

El director general de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Pere Calvet, serà el president del nou congrés Smart Mobility World Congress, que se celebrarà al recinte de Gran Vía de Fira Barcelona del 14 al 16 de novembre dins la propera edició de l’Smart City Expo World Congress.

El nou saló neix de la fusió de BcnRail, el saló de la indústria ferroviària de Fira de Barcelona, i de la branca de mobilitat de l’Smart City Expo. D’aquesta manera, el certamen abordarà els avenços més innovadors en mobilitat urbana i interurbana prenent com a eix vertebrador el transport intel·ligent.

Pere Calvet ha assegurat que “el nou esdeveniment cobrirà un espai clau en el desenvolupament de les urbs del futur abordant un dels seus principals reptes, la mobilitat dels ciutadans. Pretenem abordar la mobilitat urbana i interurbana d’una manera innovadora i integradora que ens permeti trobar solucions als reptes de futur des d’una perspectiva multimodal i intel·ligent. Cada tipus de transport ha de jugar un paper si volem trobar respostes a les preguntes que ens planteja un panorama urbà cada vegada més poblat i l’Smart Mobility World Congress serà una eina clau en aquet sentit”.

El congrés, que tindrà una periodicitat anual i comptarà amb un espai diferenciat dins l’Smart City Expo, disposarà d’un auditori propi que acollirà diferents ponències sobre transport, l’Smart Mobility Hub. A més, amb la voluntat de donar un paper rellevant al sector ferroviari, la cita també acollirà el congrés d’Alamys, la Asociación Latinoamericana de Metros y Subterráneos.

Director general d’FGC des de 2011
Pere Calvet és enginyer de Camins, Canals i Ports i en el seu currículum destaquen els 25 d’anys d’experiència professional en el sector ferroviari. Des de l’any 2011 és director general de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), on abans havia estat director de Projectes (1999-2008), cap de la Divisió d’Instal·lacions Fixes i adjunt al cap de la Divisió de Planejament i Estudis. També ha estat director general tècnic d’Infraestructures Ferroviàries de Catalunya (Ifercat).

A més, forma part de diferents organismes nacionals i internacionals de l’àmbit del transport com són l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (ATM), Railgrup i el Saló BcnRail. A nivell acadèmic, forma part del claustre de professors de la Universitat Politècnica de Catalunya i del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports en els àmbits de planificació i gestió del transport del sector ferroviari. Des de l’any 2013 és president de la divisió de metros i vicepresident mundial de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP).

Més informació: http://www.smartmobilitycongress.com.