Reobertura del funicular i el telefèric de Montjuïc després de l’aturada tècnica per revisió

20 de febrer del 2017
Durant el tall, un servei especial d’autobús cobria el trajecte entre Paral·lel i Miramar

Avui, dilluns 20 de febrer, el funicular i el telefèric de Montjuïc han obert de nou les seves portes al públic en l’horari habitual, un cop realitzades les tasques anuals obligatòries de revisió i posada a punt de tots els elements de les instal·lacions, fet que n’ha motivat l’aturada des del 30 de gener fins ahir. L’actuació general de manteniment es programa cada any a l’hivern, coincidint amb l’època de menys demanda d’aquests sistemes de transport.

Aquesta última setmana s’han realitzat les comprovacions i els exàmens oficials dels dos sistemes de transport per cable perquè puguin tornar a obrir les portes al públic.

Durant el tall els usuaris han pogut utilitzar el servei especial d’autobusos habilitat per TMB entre Paral·lel i Miramar i també la línia 150 de bus, que enllaça la plaça d’Espanya amb el Castell de Montjuïc.

Més de 12,5 milions de viatges en 10 anys
El telefèric de Montjuïc va fer el 2016 més d’1,4 milions de viatges i des de la inauguració, el 2007, és a dir, en aquests 10 anys, ja ha superat els 12,5 milions. És el mitjà de transport més modern i atractiu per arribar fins a la part alta de la muntanya de Montjuïc, amb les mesures de seguretat més exigents i accessible a tothom.

Per la seva banda, el funicular de Montjuïc va ser construït per a l’Exposició Internacional de 1929 i es va renovar completament el 1992 amb motiu dels Jocs Olímpics. L’any 2002 es va integrar a la xarxa de metro i actualment enllaça l’estació de metro de Paral·lel, de les línies 2 i 3, amb l’avinguda Miramar.