Nou servei a primera hora del matí a l’R3 i millora dels temps a l’R4 de Rodalies de Catalunya

· A partir del 6 de febrer sortirà un nou tren en dies laborables de Ripoll a les 5.30 hores que permetrà arribar a Barcelona abans de les 7.30 hores.
· A l’R4 l’eliminació de diverses Limitacions Temporals de Velocitat permet reduir el temps de viatge de Manresa cap a Barcelona.

La línia R3 de Rodalies de Catalunya (l’Hospitalet de Llobregat – Puigcerdà) disposarà d’un nou servei a primera hora del mati en dies laborables a partir d’aquest dilluns 6 de febrer, que permetrà arribar a Barcelona abans de les 7.30 hores. Concretament, sortirà un nou tren de Ripoll a les 5.30 hores que arribarà a l’intercanviador de Sagrera Meridiana a les 7.22 hores i a Sants a les 7.34 hores, amb un temps de viatge de menys de dues hores.

Així mateix a partir del dia 5 de febrer, a l’R4 (Sant Vicenç de Calders – Manresa) es modificaran provisionalment els horaris per adaptar-los a les condicions de circulació després que l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) hagi eliminat diverses Limitacions Temporals de Velocitat (LTV). D’aquesta manera, els trens en sentit Barcelona reduiran uns quatre minuts de mitjana el temps del trajecte.

Aquests horaris es mantindran fins a la finalització de les actuacions que l’Adif està duent a terme o té previstes per a l’eliminació de diverses LTV existents i altres actuacions de millora als trams:
· Sant Vicenç de Calders – Martorell– L’Hospitalet de Llobregat
· Barcelona-Manresa-Lleida
· Barcelona-Mataró-Maçanet

Un cop finalitzades aquestes actuacions es podran millorar parcialment els temps de viatge dels serveis en aquesta línia.

D’altra banda, per incorporar aquests horaris cal realitzar alguns ajustos en el servei de les línies R1 i R12, que també circulen a través del túnel de Plaça de Catalunya.

Tota la informació sobre els nous horaris es pot trobar a rodaliesdecatalunya.cat, a l’aplicació de Rodalies o al telèfon 900 41 00 41.
31 de gener de 2017