FGC i Ajuntament de Sant Cugat acorden instal·lar un nou ascensor a l’estació deLa Floresta

· El nou ascensor se situarà al costat de l’edifici de l’estació a l’andana sentit Barcelona
· Aquesta modificació millora l’accessibilitat de La Floresta tot i ja estar adaptada a les persones amb mobilitat reduïda

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) instal·larà un nou ascensor a l’estació de La Floresta de la línia Barcelona-Vallès. Actualment l’estació de La Floresta ja disposa d’un ascensor a l’andana sentit Vallès i l’altra andana disposa d’una entrada a peu de carrer. Tot i això, amb aquest nou ascensor es millorarà l’accessibilitat dels veïns que vulguin anar en sentit Barcelona des de la plaça de Josep Playà.

FGC i Ajuntament de Sant Cugat han treballat conjuntament per fer possible aquesta actuació, que millorarà l’accessibilitat especialment per persones amb mobilitat reduïda. Es portava temps treballant i buscant una solució per fer aquesta millora, i d’entre les diferents opcions valorades finalment s’ha concretat la construcció d’un nou ascensor.

La previsió és que les obres, a càrrec de FGC, tinguin una durada de 12 mesos amb un pressupost de 350.000 €. FGC i l’Ajuntament de Sant Cugat han acordat que el manteniment i conservació del nou ascensor anirà a càrrec del consistori.

Prop del 100% d’estacions adaptades
FGC és una de les empreses de transport ferroviari amb els millors índex d’accessibilitat del món. L’índex d’adaptació a les persones amb mobilitat reduïda de Ferrocarrils se situa actualment en el 99%. D’aquesta manera, el 100% dels trens i les estacions de les línies Llobregat-Anoia i Lleida-La Pobla estan adaptats.

A la línia Barcelona-Vallès, el 100% dels trens estan adaptats i només queda pendent l’estació d’El Putxet, que actualment es troba en obres. Un cop acabin aquestes obres a la primavera tota la línia serà accessible.

Les obres a El Putxet consisteixen en l’ampliació de l’edicle de la plaça de Joaquim Folguera per fer possible la instal·lació d’un ascensor al seu interior.

Aquest elevador connectarà amb el pas existent sobre les vies i amb l’andana descendent. L’ascensor de connexió amb l’andana ascendent es col·locarà a l’altre extrem del pas superior.
07 de febrer de 2017