S’inicien les obres per millorar la seguretat de 22 refugis de vianants de l’avinguda Meridiana

AJUNTAMENT DE BARCELONA. – NOTA DE PREMSA
S’incorporaran noves barreres de formigó que substituiran les pilones existents, s’adequarà la senyalització horitzontal per millorar la visibilitat d’aquests espais i s’inclouran elements per invidents.

Els treballs formen part del conjunt d’actuacions a curt termini per millorar la seguretat i la mobilitat en aquest àmbit.

Paral·lelament es continua treballant en el marc de la Taula de Participació de la Meridiana en les propostes de reurbanització per pacificar l’avinguda i convertir-la en un eix cívic.

En el marc de la transformació de l’avinguda Meridiana, l’Ajuntament de Barcelona està avançant en la implementació de mesures a curt termini per millorar la seguretat i la mobilitat en aquest àmbit, que sorgeixen de la diagnosi inicial de l’avinguda. Són accions que s’integraran en el projecte definitiu que es consensuï en el marc de la Taula de Participació de la Meridiana i que intenten resoldre problemes actuals i facilitar l’encreuament dels vianants.

Així, la propera setmana s’iniciaran els treballs per millorar la seguretat viària de 22 refugis (zones centrals) dels passos de vianants de l’avinguda, en el tram comprès entre el passeig de Fabra i Puig i el c/València, que inclou els districtes de Sant Martí, Sant Andreu i Nou Barris.

Els treballs a realitzar comportaran la col·locació de noves barreres de formigó; el reforç de la visibilitat dels refugis amb l’adequació de la senyalització horitzontal i la inclusió d’una banda sonora longitudinal a tot el recorregut; i l’aplicació d’elements de detecció per invidents (podotàctils).

Les tasques s’iniciaran la nit de diumenge 29 a dilluns 30 de gener amb la neteja dels passos de vianants. La nit de dilluns 30 a dimarts 31 es durà a terme la instal·lació de quatre barreres de formigó de les sis peces que composen el refugi i es faran els treballs per incloure els elements per a invidents. I el proper dimecres, 1 de febrer, es realitzarà el desmuntatge de les pilones existents. Els treballs finalitzaran la nit del dimecres 1 al dijous 2 amb la col·locació de les dues peces restants que conformen el refugi.

Els treballs de nit es realitzaran ocupant els carrils centrals de l’avinguda, durant el dia es mantindran operatius els carrils existents sense cap tipus d’afectació. La programació dels treballs pot variar en funció de la climatologia.

A banda, durant aquests mesos també s’han realitzat una sèrie d’ajustos semafòrics per millorar la mobilitat transversal i la seguretat en aquest àmbit, a partir de la revisió dels temps semafòrics de totes les cruïlles de la Meridiana.

Altres mesures que s’executaran properament són:
– Ampliació de la vorera de la cantonada mar-Llobregat de l’encreuament Meridiana – Fabra i Puig. L’espai de vianants a la cantonada de mar al costat Llobregat guanyarà espai per reduir la longitud del pas de vianants actual.
– Nou pas de vianants entre l’estació de Sant Andreu Arenal i el parc de Can Dragó. Es proposa un nou punt de creuament per afavorir-hi la mobilitat dels vianants i garantir-hi la seguretat de pas.

Avançar cap a la millora de la Meridiana
El Govern municipal continua treballant amb la Taula de Participació de la Meridiana en les propostes de reurbanització per pacificar l’avinguda i convertir-la en un eix cívic de referència on els vianants, els espais verds i de lleure i el transport públic en siguin protagonistes.

La taula aplega tots els col·lectius implicats en el projecte i es tracta del marc on, fins ara, s’ha presentat i debatut una diagnosi funcional i un estudi d’aforament de vianants i bicicletes a tot l’àmbit de la Meridiana, i s’ha analitzat establir els principals problemes i necessitats de l’avinguda que cal resoldre.