FGC, ONCE i la seva Fundació col·laboren a favor de l’accessibilitat de totes les persones

fgc22ONCE17/01/2017. Les entitats s’han unit per promoure l’accés a qualsevol espai, la pràctica esportiva i el turisme per persones amb mobilitat reduïda.

FGC es compromet a fomentar l’ocupació i la integració en tots els seus àmbits de treball.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ONCE Catalunya i la Fundació ONCE han signat un conveni de col·laboració per impulsar l’accessibilitat, el turisme i l’activitat física esportiva de les persones amb mobilitat reduïda.

FGC s’ha compromès a fomentar l’ocupació i la formació per persones amb mobilitat reduïda entre els seus treballadors i la pràctica esportiva en les seves instal·lacions amb l’objectiu de transmetre valors d’integració entre la comunitat de persones amb discapacitat i la resta de la societat, a més de treballar per facilitar la mobilitat als espais públics.

L’assessorament d’ONCE i la Fundació permetran a Ferrocarrils millorar en l’aplicació de les novetats tècniques i tecnològiques en matèria d’accés per les persones amb discapacitat en general i en especial per a les persones amb discapacitat visual.

98% d’estacions adaptades
El 98% de les estacions d’FGC estan adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. En el cas de la línia Barcelona-Vallès 34 de 36 estacions ja estan adaptades i el 100% dels trens són accessibles. Una vegada finalitzin les obres a Sarrià i El Putxet, tota la línia serà accessible. A la línia Llobregat-Anoia, tots els trens i estacions són accessibles.

Un cop integrada la línia Barcelona-Vallès al complet, FGC es situarà al capdavant dels operadors ferroviaris mundials en l’adaptació de la seva xarxa.