El director general d’FGC presideix la 93a Assemblea de la Divisió de Metros de la UITP

FGC204/11/2016
La trobada estudia la influència de la celebració dels Jocs Olímpics en els transports públics a Rio de Janeiro.
Pere Calvet és vicepresident mundial de la mateixa associació des de setembre del 2013.

El director general de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Pere Calvet, ha presidit la 93a Assemblea de la Divisió de Metros de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP), que s’ha celebrat a Rio de Janeiro del 5 al 7 d’octubre.

El programa de l’edició d’enguany, que ha comptat amb la participació de 14 països, ha aprofitat la recent celebració dels Jocs Olímpics de Rio per tractar la influència que aquests han tingut en el transport públic de la ciutat. Els assistents han pogut conèixer de primera mà els detalls de l’experiència olímpica de MetrôRio i la posada en funcionament d’una nova línia de metro per a l’ocasió; discutir les últimes novetats i tendències als metros d’Amèrica Llatina; i participar en un programa de visites per conèixer el desenvolupament que ha suposat pel transport públic de Sao Paulo i Rio la celebració del l’esdeveniment esportiu.

L’assemblea també ha ofert una visió general de la tasca realitzada aquest anys pels membres de UITP, oferint dades sobre la gestió de riscos als metros, el paper dels sistemes de metro en el desenvolupament de les ciutats, així com presentant les últimes novetats del transport de metro a escala mundial.

La Divisió de Metros des del 1957
Pere Calvet és president de l’assemblea de metros de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) i vicepresident mundial de la mateixa associació des de setembre del 2013.

L’assemblea és el màxim organisme dins la Divisió de Metros de la UITP, la més important de les cinc en què s’estructura aquesta associació. A més de la de metros, hi ha les de bus, tramvia, trens regionals i transport fluvial. La Divisió de Metros va néixer l’any 1957 i està formada actualment per la majoria d’operadors de metro existents al món, constituint-se en un fòrum d’intercanvi d’experiències professionals entre experts del sector així com en una eina per a la realització d’informes i estudis.

Plataforma de cooperació entre més de 90 països
La UITP es va crear l’any 1885 i és un dels organismes internacionals més influents sobre temes relacionats amb la mobilitat. Es configura com una plataforma internacional de cooperació entre els seus associats, a més de realitzar campanyes de promoció del transport públic, desenvolupar estudis i anàlisis, organitzar seminaris tecnològics i de formació i publicar documents d’anàlisi.

La UITP reuneix 1.400 companyies de 96 països, que inclouen tant operadors de transport, autoritats, instituts tècnics i de recerca com empreses del sector industrial i de serveis. La seu central es troba a Brussel·les i manté oficines a Abidjan, Bangalore, Canberra, Dubai, Hong Kong, Istambul, Johannesburg, Moscou, Roma, So Paulo i Teheran.