Afectacions a l’L9 sud per treballs de millora de les condicions mecàniques de la via

TerritoriSostenibilitat18/11/2016.
Les tasques consisteixen en el muntatge d’una nova subjecció de via per incrementar la capacitat d’absorció de vibracions, amb un pressupost de 200.000 euros.
L’actuació comportarà alteracions en el servei de metro entre Aeroport T1 i Zona Universitària el cap de setmana del 26 i 27 de novembre.

Els treballs que està duent a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat per a millorar les condicions mecàniques de la via de l’L9 sud de metro entre les estacions de Collblanc i Torrassa (l’Hospitalet de Llobregat) comportaran alteracions en el servei el cap de setmana del 26 i 27 de novembre. Aquestes tasques consisteixen en la substitució de les subjeccions en l’aparell de via per incrementar l’absorció de vibracions.

Des de l’inici del servei de dissabte, 26, i fins al final de servei de diumenge, 27, els trens circularan amb intervals superiors als habituals, ja que en part del trajecte hauran d’utilitzar una única via. I per fer el recorregut complet de la línia serà necessari canviar de tren i d’andana a l’estació de Collblanc. La freqüència de pas dels trens entre Aeroport T1 i Collblanc serà de 14 minuts, en lloc dels 8 habituals. El tren llançadora entre Collblanc i Zona Universitària circularà cada 5-7 minuts. Una senyalització especial ajudarà els usuaris a orientar-se durant les alteracions.

Minimitzar l’impacte del pas dels trens
Les operacions per substituir les subjeccions a l’aparell de via van començar l’estiu passat i tenen com a objectiu minimitzar l’impacte generat pel pas dels trens de l’L9 sud que s’ha detectat en alguns habitatges de Collblanc – Torrassa i Gornal. Amb els treballs que es portaran a terme els dies 26 i 27, finalitzarà aquesta actuació de millora, que compta amb un pressupost de 200.000 euros.