CIMALSA acull delegacions governamentals de diversos països del Magrib

TerritoriSostenibilitatDins el marc del projecte LOGISMED per augmentar la competitivitat de la logística al sud de la Mediterrània.
La jornada de treball, organitzada pel BEI i el CETMO, s’ha celebrat recentment a Barcelona.

Participants a la trobada de treball LOGISMED durant la visita a la CIM Vallès.
Organitzat pel Banc Europeu d’Inversió (BEI) i el Centre d’Estudis del Transport per a la Mediterrània Occidental (CETMO), s’ha celebrat recentment a Barcelona, la trobada de treball LOGISMED que ha comptat amb la participació de representants d’Egipte, Tunísia, Marroc, Jordània i Algèria. La trobada s’ha desenvolupat en dos apartats diferenciats, LOGISMED Hard, referida a la promoció i el suport a la construcció de plataformes logístiques a la regió, i LOGISMED Soft, centrada en les qüestions necessàries per a reforçar la competitivitat de la logística regional.

A la trobada es va presentar l’informe de la definició de les plataformes logístiques LOGISMED i la xarxa de plataformes logístiques euromediterrànies, a més de validar-se les conclusions dels informes i idees proposades pel grup de treball. La reunió també va servir per aprendre d’iniciatives europees similars sobre xarxes de plataformes logístiques.

El segon, CIMALSA va organitzar una presentació de la seva trajectòria i experiència en el desenvolupament de centrals logístiques i infraestructures per al transport i una visita guiada a les instal·lacions de la Central Integrada de Mercaderies del Vallès (CIM Vallès) durant la qual els assistents van tenir ocasió de veure en directe el funcionament del primer centre logístic construït i gestionat per l’empresa pública.

El CETMO té com a objectiu fonamental la cooperació per millorar les condicions de transport dels països d’Europa del Sud i del Magrib, mitjançant l’estudi de les infraestructures, dels fluxos, de les estadístiques i de la legislació del transport a la Mediterrània Occidental i el desenvolupament d’iniciatives per a facilitar-ho.