Rull: “Compartim amb Tarragona el diagnòstic inacceptable sobre Rodalies”

TerritoriSostenibilitat07/09/2016
Rull, amb l’alcalde de Tarragona i el delegat del Govern.
· L’ajuntament tarragoní s’afegeix al “front comú” del món local per donar suport al recurs contenciós administratiu contra l’Adif
· La “pressió” del territori avança a la setmana vinent la finalització de les obres a l’enclavament de Mont-roig del Camp

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s’ha reunit aquest dimecres a Tarragona amb l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, per abordar la situació de la xarxa de Rodalies i Regionals. Rull ha assegurat que “compartim amb Tarragona el diagnòstic inacceptable sobre la situació que viuen els usuaris”. En la trobada també ha participat el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris.

“Hi ha un nombre d’incidències superior al que un sistema hauria de digerir i, quan es produeixen incidents, els protocols tampoc són satisfactoris”, ha resumit el conseller. Rull ha reiterat que “la majoria d’avaries són imputables a una infraestructura que no està en condicions” per manca d’inversions i, per tant, “el problema no és sancionar Renfe”, que és l’operador, “sinó buscar el responsable”. En aquest cas, el titular de la infraestructura, l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), ha clarificat el conseller.

Un contenciós “del país”
És per això que ha convidat el consistori tarragoní a sumar-se a un “front comú” del món local quan el Govern presenti el recurs contenciós administratiu contra l’Adif per reclamar el compliment de les inversions previstes. “Quan presentem el recurs, la primera setmana d’octubre, volem que no sigui el contenciós de la Generalitat, sinó del país”, ha reblat Rull.

El conseller ha anunciat també que Renfe ha comunicat aquest mateix dimecres a la Generalitat que les obres per reparar l’avaria de l’enclavament de Mont-roig del Camp (Baix Camp) “es poden acabar la setmana vinent”, tot i que en principi es preveia finalitzar-les durant el mes d’octubre. Rull ha qualificat aquest anunci de “bona notícia” i l’ha atribuït a la “contundència” del Govern i dels ajuntaments afectats. Tot i així, ha advertit que la Generalitat vigilarà el compliment d’aquest calendari per a la millora del servei.