Territori i Sostenibilitat adjudica la urbanització de l’espai afectat pel perllongament d’FGC a Can Feu | Gràcia

· Els treballs consistiran en la formació d’una rambla central per a vianants, amb un pressupost de 780.000 euros
· Les obres a Sabadell començaran la tardor vinent i finalitzaran durant el primer trimestre de 2017

Sabadell estació FGC Can Feu
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat treballs d’urbanització a la superfície afectada pel perllongament de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Sabadell (Vallès Occidental) per un import de 783.000 euros. En concret, s’actuarà en l’àrea ocupada per l’execució de les obres de prolongació de la línia a l’àmbit de Sabadell Estació (nova Can Feu | Gràcia) i en l’espai que s’ha generat pel soterrament d’un tram de vies al costat de l’estació.

Els treballs consistiran en la formació d’una plataforma única entre els passatges de l’Enginyer Playà i Fraser Lawton i els carrers de Reina Elionor i la Rambla Ibèria, amb una rambla central destinada als vianants, que tindrà una amplada variable entre 28 i 35 metres. Així mateix, es preveu la reposició de la zona d’aparcament annexa a l’estació.

Primera estrena al setembre
Aquesta actuació, consensuada amb l’Ajuntament de Sabadell, inclourà els treballs de pavimentació, asfaltat, jardineria, instal·lacions de drenatge, enllumenat i mobiliari urbà. Es preveu que les obres comencin la tardor vinent i quedin enllestides durant el primer trimestre de 2017.

El perllongament d’FGC a Sabadell inclou 4,4 quilòmetres de nova línia ferroviària. Incorpora quatre noves estacions a la xarxa de transport públic, la remodelació i soterrament d’una ja existent i la construcció d’unes cotxeres al final de la línia. Aquesta actuació suposa una inversió de 430 milions d’euros.

La posada en funcionament del perllongament es farà en dues fases: les estacions de Can Feu | Gràcia i Sabadell Plaça Major s’obriran el setembre vinent i la resta, la Creu Alta, Plaça Espanya i Ca n’Oriac (noms definitius encara per decidir), la primavera del 2017.

29/07/2016.