El Tren dels Llacs torna aquest dissabte amb els nous trens panoràmics

FGC TrenLlacs27/07/2016
· Aquest dissabte es reprèn el Tren dels Llacs, que deixava de prestar servei en aquesta època per les altes temperatures .
· Els nous cotxes panoràmics de la línia Lleida-la Pobla faran el recorregut amb totes les comoditats.

Aquest proper dissabte, 30 de juliol, el Tren dels Llacs de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) tornarà a circular gràcies a les noves unitats que des d’aquest dilluns donen servei a la línia Lleida-la Pobla. Els nous cotxes panoràmics de la línia substituiran el tren històric per garantir el trajecte amb la màxima comoditat climàtica, amb uns vidres panoràmics que permetran veure el paisatge, i mantenint el tradicional pack de benvinguda, així com la resta d’elements que composen el viatge singular amb el Tren dels Llacs.

Aquest servei d’estiu, afegeix tres caps de setmana al calendari habitual del Tren dels Llacs: els dies 30 de juliol, 6 i 13 d’agost. La sortida des de Lleida serà a les 10.45 hores i l’arribada a la Pobla de Segur a les 12.30 hores. La tornada serà des de la Pobla a les 16.35 hores amb arribada a Lleida a les 18.25 hores.

Activitats i tarifes
Durant el trajecte, els passatgers gaudiran d’un paisatge singular per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà. Els visitants podran adquirir paquets turístics (visites guiades, tastos de productes locals, etc.) vinculats als principals recursos turístics del territori i hi haurà parades facultatives a Cellers i a Tremp, on es podran desenvolupar activitats lúdiques. Un sistema còmode i peculiar de conèixer les terres de Lleida. Els viatgers rebran una visita guiada i comentada per guies turístics del territori. A l’anada rebran el pack de benvinguda, format per diferents productes gastronòmics locals, i a la tornada s’oferirà un tast de coca de recapte de Balaguer.

Les tarifes del Tren dels Llacs són de 22 euros el bitllet d’adult i 20 euros el bitllet infantil. Els grups de més de 20 persones tenen un descompte especial i els nens a partir de 3 anys accedeixen gratis.

Rècord de visitants
El Tren dels Llacs va néixer l’any 2009 fruit d’una iniciativa conjunta d’FGC i la Diputació de Lleida, amb la col·laboració de l’aleshores Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments dels municipis de la línia, per convertir-lo en un referent per a la dinamització econòmica del territori.

L’any 2015, amb la incorporació del cinquè cotxe i l’increment de l’oferta de places que va suposar, el servei va registrar el seu rècord de visitants, amb una ocupació mitjana dels trens del 98.89% i 7.199 visitants. Així, hi va haver un augment considerable del nombre de passatgers: es va passar dels 5.069 visitants l’any 2013 als 5.792 visitants al 2014 i els 7.199 al 2015.