El Govern dóna suport als ajuntaments que reivindiquen les inversions pendents a Rodalies

TerritoriSostenibilitat· El secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha assistit aquest dimecres a l’acte que s’ha fet a Sant Feliu de Llobregat
· Ricard Font ha insistit que Catalunya necessita una xarxa ferroviària que permeti als ciutadans anar a treballar a l’hora.

El Govern ha donat suport aquest dimecres a l’acte reivindicatiu que han convocat els ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac (Vallès Occidental) i Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat) per reclamar al Ministeri de Foment i a Adif les inversions pendents a Rodalies. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha assistit a l’acte.

Font ha afirmat que la xarxa ferroviària de Catalunya és “preconstitucional” i ha recordat que només s’ha executat un 10% dels 4.000 milions d’euros del Pla de Rodalies 2008-2015. “Fa pocs dies vam descobrir que al 2015 només el 26% de les inversions d’Adif a Catalunya s’han portat a terme, i el 6% de Renfe. Això vol dir que no ens podem refiar del que hi ha als pressupostos.”

Lluita per la qualitat de l’aire
Vista la situació actual, el secretari d’Infraestructures ha dit: “Necessitem unes Rodalies que facin possible una mobilitat del segle XXI, que permeti a la gent anar a treballar i entrar a l’hora amb certesa”. I ha afegit: “Tenim un repte com a àrea metropolitana que és la qualitat del nostre aire. Quina és la mesura que incentivarà més a les persones a utilitzar el transport públic? Doncs, que el transport públic arribi a l’hora”, ha reblat.

Font ha ressaltat la importància d’anar tots a una i ha expressat el suport inequívoc del Departament de Territori i Sostenibilitat per reclamar les inversions pendents.