Territori i Sostenibilitat finalitza les obres d’urbanització de l’entorn de l’estació de Guinardó de l’L9

TerritoriSostenibilitat30/04/2016. L’actuació, amb un cost de 430.000 euros, ha alliberat una part de l’espai ocupat per les obres del metro, millorant la mobilitat a la zona
Forma part de les actuacions consensuades entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per a arranjar els espais afectats per les obres de l’L9 i l’L10.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat les obres d’urbanització de l’entorn ocupat per la construcció de l’estació de l’L9 de Guinardó, a Barcelona, per a recuperar part de l’espai afectat i millorar la mobilitat de vianants i de vehicles.

Les obres, fetes d’acord amb el consistori barceloní, han tingut un cost de 430.000 euros. Tot i que s’ha alliberat una part de l’espai, es mantindrà una zona del recinte d’obres tancat per garantir el desenvolupament dels treballs de manteniment del pou, del túnel i de l’accés a l’estació de la futura L9.

Concretament, els treballs finalitzats han permès:
Alliberar la part del recinte d’obres situada al costat de l’Hospital de Sant Pau i recuperar la urbanització preexistent. L’àmbit forma part d’una illa per a vianants enjardinada, davant del recinte hospitalari.
Habilitar dos passos de vianants als extrems de la zona d’obres per a fer més permeable la ronda del Guinardó.
Formar una nova vorera d’uns 70 metres de longitud al llarg d’un tram de la ronda del Guinardó, per facilitar la mobilitat dels vianants en aquest punt.
Restituir els tres carrils de circulació existents en sentit Besòs, que havien quedat reduïts a dos durant la fase anterior d’obres.

Arranjament d’espais públics afectats per les obres
Aquests treballs s’emmarquen en les actuacions consensuades entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per a arranjar els espais afectats pel replantejament de l’execució dels treballs de l’L9 i l’L10, que actualment s’executen en el ramal de la Zona Franca.

Així, s’han reurbanitzat les places de Maragall i de Joaquim Folguera (estacions de Maragall i Putxet), s’ha arranjat l’entorn de les estacions de Sarrià, Mandri i Zona Universitària, i s’han enllestit els treballs de recuperació de la plaça Sanllehy i de la plaça Lesseps.