FGC i l’Ajuntament de Sant Cugat impulsen un aparcament d’enllaç a l’estació de Mira-sol

FGC2G13/05/2016. Els usuaris que deixin el cotxe estacionat a l’edifici Mira-sol Centre i agafin el tren gaudiran de descomptes en l’ús de l’aparcament.
La mesura és fruit de l’acord de col·laboració entre Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Cugat per potenciar l’ús del transport públic col·lectiu.

A partir d’aquest divendres els usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que estacionin el seu cotxe a l’aparcament de l’edifici Mira-sol Centre (situat al costat de l’estació de Mira-sol) gaudiran d’una tarifa reduïda en l’ús d’aquesta instal·lació. La mesura és fruit de l’acord de col·laboració entre FGC i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), gestor de l’aparcament, per tal de potenciar l’ús del transport públic col·lectiu com a via de mobilitat alternativa al cotxe privat.

A la presentació de l’acord han assistit la regidora de Comerç de l’Ajuntament, Mayte Pérez; el gerent d’SPM Promocions Municipals de Sant Cugat del Vallès SA (Promusa), Lluís Hosta; i el president d’FGC, Enric Ticó.

L’acord entre les dues institucions facilita als viatgers la possibilitat d’estacionar el seu vehicle a l’aparcament del Mira-sol Centre a una tarifa reduïda de 2 euros al dia. Per tal de poder gaudir d’aquest descompte, aquests han de portar un bitllet d’FGC degudament validat i procedir a l’obtenció d’un “tiquet pàrquing” a les màquines d’FGC.

El funcionament és senzill. Un cop l’usuari d’FGC entra a l’aparcament de l’edifici Mira-sol Centre ha de recollir el tiquet d’entrada al pàrquing i estacionar el seu vehicle. Quan torna a recollir el vehicle, ha d’introduir el títol de transport a la màquina de venda de bitllets de FGC per obtenir un “tiquet pàrquing” amb el corresponent codi de descompte. Un cop el client arriba a l’estacionament de Mira-sol Centre, ha d’introduir a la màquina de cobrament el tiquet d’entrada i el tiquet de descompte. Aleshores, la màquina indicarà l’import a abonar (tarifa reduïda).

L’aparcament de l’edifici Mira-sol Centre disposa de 305 places per estacionar vehicles. Aquestes places són per als usuaris del Mira-sol Centre i, des d’ara, també per als usuaris dels FGC. L’aparcament està obert de dilluns a dissabte de 8 a 23 hores.

Aquesta iniciativa se suma a les diferents accions que FGC duu a terme per promoure la intermodalitat en el transport públic, contribuint així a la millora de la mobilitat a Catalunya i augmentant la satisfacció dels seus clients.

En aquest sentit, FGC potencia l’ús del transport públic oferint més de 3.500 places d’aparcament a les seves estacions per tal que els usuaris puguin estacionar el vehicle i desplaçar-se en tren. L’oferta alternativa al cotxe privat també inclou els busos d’aportació, 21 línies actualment, amb uns horaris coordinats amb els serveis de transport ferroviari d’FGC i que sumen més de 1,5 milions de viatges a l’any.

Promoció de la intermodalitat
D’altra banda, Ferrocarrils també promou la intermodalitat bici-tren col·laborant en diferents iniciatives com el projecte europeu BiTiBi que promou l’eficiència energètica del transport o els estacionaments i serveis per a bicicletes a l’estació de Sarrià (Biciestació) i la zona d’aparcament i recàrrega per a bicicletes elèctriques a l’estació de Sant Quirze.

Pel que fa a vehicles elèctrics, FGC disposa de punts de recàrrega per al seu estacionament a les estacions de Martorell Enllaç, Sant Cugat, Sant Quirze i Volpelleres. A més, col·labora amb empreses com Cooltra per promocionar l’intercanvi modal entre el tren i les motos elèctriques.