Renfe licita les obres de millora de la estació de Granollers Centre

Renfe01En el marc del Pla de d’Estacions de rodalia de Barcelona.

· La instal·lació de tres ascensors permetrà que l’estació sigui totalment accessible.
· Aquest projecte representa una inversió de 1.751.572,13 euros i té un termini d’execució de 11 mesos.

Barcelona, 6 d’abril de 2016 (Renfe).
Renfe ha licitat les obres de millora a l’estació de Granollers Centre que permetran que l’estació sigui totalment accessible així com renovació i modernització del vestíbul. Aquestes actuacions està previst que s’inicien el segon semestre de 2016 i disposen d’un termini d’execució de 11 mesos.

El passat 1 d’abril l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral i el director de Rodalies van mantenir una reunió per informar de les actuacions a realitzar tant a Granollers Centre com a Granollers-Canovelles.

Les principals actuacions consistiran en l’adequació de l’estació per esdevenir en totalment accessible:
– Instal·lació de tres ascensors d’accés a les andanes
– Recreixement d’andanes

A més es duran a terme treballs per realitzar:
– Adequació i millora del enllumenat de vestíbul, andanes i pas inferior
– Prolongació i rehabilitació de les marquesines de les andanes
– Adequació i millores al pas inferior que dóna accés a les andanes
– Nous encaminaments al vestíbul amb una redistribució dels controls d’accessos d’entrada i sortida

L’estació de Granollers Centre disposa de 143 serveis de la línia R2 , 32 de l’R8, i 16 de l’R11 de Rodalies de Catalunya. Diàriament l’utilitzen 10.701 viatgers de mitjana en dia laborable que poden desplaçar-se fins al centre de Barcelona en un temps de viatge de 32 minuts.

D’altra banda també es duran obres de millora a l’estació de Granollers Canovelles que consistiran en la renovació del tancament perimetral d’aquesta estació i millores de la urbanització interior de l’estació.

Pla de d’Estacions de rodalia de Barcelona
Aquestes millores a les estacions de rodalies es corresponen al marc de Pla d’estacions de rodalia de Barcelona i es sumen a les ja realitzades durant 2014 – 2015, entre les que hi destaquen a Sabadell Centre, Vic, o Premià de Mar.