El Tren dels Llacs es posa en funcionament aquest cap de setmana

FGC2G· Dissabte 2 d’abril entra en funcionament aquesta històrica línia ferroviària, que uneix Lleida i la Pobla de Segur.
· Es realitzaran circulacions de 5 cotxes, amb un total de 280 visitants per tren.
· Com a novetat, enguany el servei no s’interromprà en tot l’estiu.

Barcelona, 31 de març de 2016
Dissabte vinent, 2 d’abril, es posarà en marxa el Tren dels Llacs, el tren històric que circula entre Lleida i La Pobla de Segur. Enguany, i gràcies al cinquè cotxe que es va inaugurar la temporada passada, l’ocupació prevista és del 98% i l’objectiu és assolir els 7.134 visitants.

Aquest servei, que circularà fins al mes d’octubre, té sortida de Lleida a les 10.30h i arriba a La Pobla a les 12.30h. La tornada s’efectua a les 17.30h i arriba a la destinació, Lleida, a les 19.30h.

Aquest any serà la vuitena temporada del Tren dels Llacs i es faran un total de 31 viatges.

Activitats i tarifes
Durant el trajecte, els passatgers podran gaudir d’un paisatge singular i múltiples possibilitats lúdiques i gastronòmiques al llarg de les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà. Els visitants podran adquirir paquets turístics (visites guiades, tastos de productes locals…) vinculats als principals recursos turístics del territori. Un sistema còmode i peculiar de conèixer les terres de Lleida.

Els visitants rebran un pack de benvinguda format per diferents productes gastronòmics del territori. A més, també gaudiran d’un grup d’animació durant el trajecte d’anada i a la tornada s’oferirà un tast de coca de recapte de Balaguer.

Les tarifes del Tren dels Llacs són de 30 € el bitllet d’adult i 16.50 € el bitllet infantil. També hi ha tarifes per a grups

L’Associació per a la Reconstrucció i Posta en Servei de Material Ferroviari Històric (ARMF) és l’entitat encarregada de la prestació del servei i del manteniment del material mòbil històric emprat, cedit per la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, que aporta un valor afegit a la línia.
26 circulacions +5 circulacions

Enguany, a les 26 circulacions habituals s’hi sumaran les 5 circulacions compreses entre el 16 de juliol i el 13 d’agost, que tradicionalment es deixaven de fer per les altes temperatures de la zona. La incorporació de les noves unitats de la línia permetran fer el trajecte amb la màxima comoditat climatològica, amb uns vidres panoràmics que permetran visionar el paisatge en màximes condicions, i mantenint el tradicional pack de benvinguda, així com la resta d’elements que composen el viatge singular amb el Tren dels Llacs.

2015: rècord de visitants
El Tren dels Llacs va néixer l’any 2009 fruit d’una iniciativa conjunta d’FGC i la Diputació de Lleida, amb la col·laboració de l’aleshores Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments dels municipis de la línia, amb l’objectiu de convertir-lo en un referent per a la dinamització econòmica del territori.

L’any 2015, amb la incorporació del cinquè cotxe i l’increment de l’oferta de places que va suposar, el servei va registrar el seu rècord de visitants, amb una ocupació mitjana dels trens del 98.89% i 7.199 visitants. Així, hi va haver un augment considerable del nombre de passatgers: es va passar dels 5.069 visitants l’any 2013 als 5.792 visitants al 2014 i 7.199 al 2015.