Territori i Sostenibilitat licita les obres d’arquitectura i instal·lacions de l’estació de Ca n’Oriac d’FGC a Sabadell

TerritoriSostenibilitatEls treballs s’emmarquen en el perllongament d’FGC a Sabadell i inclouen les cotxeres a tocar de l’estació.

Els treballs inclouen la construcció de divisòries i tancaments, paviments, ascensors i escales, així com els sistemes d’enllumenat, ventilació o sanejament.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació de les obres d’arquitectura i instal·lacions de l’estació de Ca n’Oriac, en el marc del perllongament de la línia d’FGC al seu pas per Sabadell (Metro del Vallès), i de la cotxera que se situarà a tocar.

Els treballs, amb una inversió prevista de 9,3 MEUR, inclouen tasques com la construcció de divisòries i tancaments, paviments, revestiments, la instal·lació d’escales mecàniques i ascensors i la implantació dels sistemes d’enllumenat, ventilació, o sanejament, entre altres.

Les principals característiques de l’estació i de les cotxeres són:
– Ca n’Oriac: Situada al nord de la ciutat, té dos nivells: vestíbul i andana. Disposa d’un únic accés en superfície, proper a la confluència entre els carrers Himàlaia i Vinhamala, format per escala fixa, 1 escala mecànica i 1 ascensor. El vestíbul es troba connectat amb l’andana (que és central i de 9 m d’amplada) a través d’escales fixes, 1 escala mecànica i 1 altre ascensor.
L’estació disposa de dues sortides d’emergència als extrems d’andana, una que arriba només fins a vestíbul, i l’altra directa a carrer.

– Cotxeres: Recinte d’uns 320 metres de longitud, amb tres vies i capacitat d’estacionament de fins a 8 trens.

Perllongament dels FGC a Sabadell
El perllongament d’FGC a Sabadell abasta 4,4 quilòmetres de nova línia, tot incloent 4 noves estacions (Pl. Major, Eix Macià-Creu Alta, Pl. Espanya i Ca n’Oriac), la remodelació i soterrament de Sabadell Estació i la construcció d’unes cotxeres a Ca n’Oriac, al final de la línia. Aquesta actuació suposarà una inversió de 430 MEUR.

Un cop finalitzades les obres d’infraestructura, actualment s’estan executant tasques d’arquitectura i instal·lacions de les estacions Sabadell Estació i Plaça Major, així com treballs de via i catènària, alimentació elèctrica, comunicacions i instal·lacions diverses en el tram des de l’inici de l’actuació i fins a Plaça Major, i obres de senyalització i enclavaments en tot el perllongament.

En paral·lel, per tal d’anar completant les actuacions necessàries de cara a la posada en servei del nou tram de línia d’FGC, recentment s’han iniciat treballs corresponents a la implantació de via i catenària fins a Plaça Espanya, i s’han adjudicat l’arquitectura de les estacions de Creu Alta i Plaça Espanya, i l’alimentació elèctrica, les comunicacions i altres instal·lacions de túnel fins a les cotxeres.