Territori i Sostenibilitat inicia la retirada de les terres del Parc del Nord de Sabadell en el marc de les obres d’FGC

TerritoriSostenibilitat20/10/2015
Aquesta setmana s’inicien els treballs previs i les terres es duran a la Pedrera de Vallsallent, a Castellar del Vallès.
L’actuació consisteix en la retirada de 116.000 metres cúbics de terres dipositades per les obres del perllongament de la línia d’FGC.
Les obres tenen un termini d’execució previst de 4 mesos durant els quals els camions faran uns 100 viatges al dia.

El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) inicia aquesta setmana els treballs de retirada de les terres dipositades a la zona del Parc del Nord de Sabadell en el marc de les obres de perllongament de la línia d’FGC al seu pas pel municipi. Les obres, amb un pressupost de 3,6 MEUR, consisteixen en la retirada de 116.000 metres cúbics de terres i tenen una durada prevista de 4 mesos.

L’àmbit en què s’actuarà és el comprès entre els carrers Corones – Gardènies – Magnòlies – Hortènsies – Alcalde Moix – Ronda Collsalarca. Les terres dipositades en aquesta zona amb el consens de l’Ajuntament de Sabadell provenen de les excavacions dutes a terme al nord de la ciutat per les obres d’FGC. Per retirar els 116.000 m3 de terres es faran servir unes 30 banyeres (camions). Per acomplir el termini de 4 mesos, caldran uns 100 viatges al dia. El material es durà a la Pedrera de Vallsallent, a Castellar del Vallès.

Davant la petició de veïns i de l’Ajuntament de retirar aquestes terres per tal d’adaptar la superfície d’aquest àmbit a la nova configuració del futur parc que es preveu en aquesta zona de la ciutat, el Departament de TES va impulsar la redacció del projecte corresponent, per tal de determinar el volum de terres i el cost del seu trasllat a abocador. Un cop finalitzat el projecte, que s’ha desenvolupat amb la participació i consens sobre el contingut, tant de les associacions veïnals del Parc del Nord com de l’Ajuntament, es va obrir el procés de licitació dels treballs de retirada, que es va adjudicar a “Excavaciones y Construcciones Benjumea, SA”.