Renfe-SNCF en Cooperación col·labora amb el Simposi Internacional Barcelona-París

Renfe·SNCF· Dos serveis per sentit enllacen les dues capitals en un temps de viatge de 6 hores 25 minuts

Barcelona, 30 de setembre de 2015
Renfe-SNCF en Cooperación col·labora amb el Simposi Internacional Barcelona-París. Transferències intel·lectuals, relacions literàries i capitals culturals (1875-1975).
El Simposi Internacional Barcelona–París. Transferències intel·lectuals, relacions literàries i capitals culturals (1875-1975) té com a objectiu estudiar i donar a conèixer les relacions intel·lectuals entre ambdues ciutats en aquest període, des del punt de vista de la Literatura comparada i la Història comparada dels intel·lectuals i la Història cultural de les capitals. París, al segle XIX i part del XX, va ser una referència ineludible per Barcelona, fins el punt que va marcar profundament el seu model urbà, de ciutadania i de camp literari i intel·lectual.

El simposi, que tindrà lloc entre el 30 de setembre al 2 d’octubre a Paris, l’organitza el Grup de Recerca Literatura Comparada en l’Espai Intel·lectual Europeu de la Universitat de Barcelona i l’ Université Paris I-Panthéon Sorbonne.

Aquesta col·laboració s’emmarca en el compromís de Renfe amb la cultura catalana dintre de la política de Responsabilitat Social.

Actualment, Renfe-SNCF en Cooperación ofereix dues connexions directes diàries per sentit que uneixen Barcelona i Paris en 6 hores i 25 minuts. A més, els serveis internacionals de Renfe-SNCF en Cooperació es completen amb tres serveis directes a les destinacions de Toulouse, Marsella o Lió, connectant Catalunya amb 15 ciutats de França en Alta Velocitat.