L’estació de metro d’Universitat acull una actuació del festival Connexions

TMB01Demà a la tarda el grup “Aire” donarà el tret de sortida de la quarta edició del cicle de diàlegs musicals de Barcelona

Aquest dijous 1 d’octubre, a la tarda, l’estació de metro d’Universitat (línies 1 i 2) s’omplirà de música, amb motiu de la inauguració del cicle Connexions, un festival organitzat pel Taller de Músics i el segell musical Bankrobber.

A les 18 hores, hi actuarà el grup “Aire”, el nou projecte dels artistes Paula Domínguez, Matías Míguez i Vicenç Solsona. Influenciats per les coples populars, el jazz i el flamenc i artistes com Luz Casal, Francisco Céspedes i Bebo Valdés, aquest trio oferirà un repertori de boleros aflamencats, coples modernes i cançons d’autors espanyols.

Aquesta activitat forma part de TMB Cultura, el projecte cultural de la Fundació TMB que estableix vincles entre ciutadans i associacions culturals de Barcelona i l’àrea metropolitana per aproximar la cultura a la ciutadania i enriquir l’experiència del viatge en transport públic.

El Festival Connexions, que se celebra entre el 2 d’octubre i el 19 de novembre, torna un any més amb la voluntat de consolidar-se com un dels grans aparadors de tardor de l’escena musical barcelonina. En la seva quarta edició presenta nombroses produccions inèdites, que mostren l’alt grau de transversalitat estilística d’aquest cicle que té el centre de gravetat a la sala Apolo però que també aposta per portar la música al Raval i a Gràcia, amb concerts al JazzSí Club, a la sala Almo2bar i al CAT Tradicionàrius.

Destaca especialment el nou espectacle de Martirio acompanyada per l’Original Jazz Orquestra (OJO) del Taller de Músics, així com algunes estrenes com el projecte Big OK, que reuneix Paul Fuster amb Edi Pou (Za!) i Sara Fontán (Manos de Topo) o la col·laboració entre Raúl Rodríguez i Coetus. També hi presenta nou espectacle un dels grans referents de l’escena musical catalana, Pau Riba, acompanyat per Joan Eril i Mau Boada. Per a més informació del festival es pot consultar la seva pàgina web.