Experts internacionals de l’àmbit del transport per cable es reuneixen a Barcelona

TerritoriSostenibilitatLa Generalitat és membre de l’Organització Internacional del Transport per Cable (OITAF) des de fa més de 30 anys

La 133ena reunió del Comitè Director de l’Organització Internacional del Transport per Cable (OITAF) s’ha celebrat avui a Barcelona amb la participació dels representants dels 30 països que el conformen. Són representants d’empreses fabricants d’instal·lacions de transport per cable, d’explotadors d’aquestes instal·lacions i d’autoritats d’inspecció de països europeus, americans i asiàtics. La Generalitat de Catalunya és membre de l’OITAF des de fa més de 30 anys.

L’OITAF inclou institucions, administracions, empreses i persones de 30 països diferents, principalment europeus però també d’Amèrica i Àsia, interessats en els aspectes tècnics, jurídics, administratius o econòmics del món del transport pel cable amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament i progrés d’aquestes instal·lacions.

L’assemblea general de l’organització, composada per tots els seu membres, escull un Comitè Director que, dos cops l’any, es reuneix per a l’intercanvi d’experiències, novetats i interessos, aprovar i divulgar recomanacions tècniques redactades per les comissions d’estudi de l’organització, promoure l’harmonització de normes i proposar directrius internacionals unificades. També treballa per a l’organització del seminari anual i del congrés internacional cada 6 anys.

La comissió d’estudis número 4 de l’OITAF, d’àmbit jurídic, també es va reunir a Barcelona dijous i divendres passat, a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat.