Territori i Sostenibilitat finalitza les obres de reurbanització de la plaça Sanllehy

TerritoriSostenibilitatL’actuació permet recuperar l’espai públic de la plaça afectat per les obres de l’L9 i ampliar el carrer Ramiro de Maetzu

Els treballs van començar la tardor passada i han comptat amb un pressupost d’1,9 MEUR

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat els treballs de reurbanització de l’entorn de la plaça Sanllehy, afectat per les obres de l’L9 al tram central. L’obra, que ha comptat amb un pressupost d’1,9 MEUR, ha permès restaurar i millorar la mobilitat de vianants i vehicles i recuperar al màxim possible l’espai públic de la plaça.

Les obres, que van començar la tardor passada, han comportat la cobertura del pou de l’estació, la urbanització de la plaça i la millora de la mobilitat de vianants i vehicles mitjançant l’ampliació del carrer Ramiro de Maetzu. Com a actuació prèvia, el 2013 es va retirar la gran grua d’obres de la plaça.

En total, s’ha actuat en una superfície de més de 3.000 metres quadrats, aproximadament la meitat dels quals corresponien a la cobertura del pou.

Les principals actuacions que s’han dut a terme són:
· Cobertura del pou de les obres de l’L9: Les obres han consistit en l’execució de diverses plataformes de formigó per a cobrir els diferents nivells de la plaça –la plaça Sanllehy es caracteritza per tenir un desnivell pronunciat, amb un màxim de nou metres– i de part de l’àmbit de l’obra de l’L9.
· Configuració del carrer Ramiro de Maetzu: Aquest carrer ha passat a tenir dos carrils per als vehicles –d’uns 3 metres d’amplada cadascun– i voreres més amples tant al costat mar com al costat muntanya que han permès la col·locació de marquesines d’autobusos en els dos sentits de circulació.
· Urbanització de l’entorn de la plaça: S’ha format una vorera perimetral des de la qual s’accedeix a l’interior de la plaça mitjançant rampes i escales fixes. Al voltant de la plaça, s’hi ha plantat una vintena d’arbres.
· Urbanització de l’interior de la plaça: S’ha creat una àrea central amb sauló, vorejada per parterres enjardinats. D’altra banda, s’ha format una zona de jocs infantils i una àrea singular pavimentada, a la part més elevada de la plaça, on destaca una pèrgola que cobreix part d’aquesta zona, que queda en balconada respecte de la resta de la plaça
· Restitució mobilitat del barri a l’inici de les obres de l’L9: La restitució de caràcter definitiu del carrer Ramiro de Maetzu ha permès retornar a la configuració de circulació dels carrers del barri abans de les obres de la Línia 9.
· Retorn de la font ornamental en honor a l’alcalde Sanllehy: s’ha restituït la font de Sanllehy, a petició del veïnat.

Aquestes obres s’emmarquen en les actuacions programades per la Generalitat per arranjar l’entorn de la plaça Sanllehy i altres espais afectats pel replantejament de l’execució dels treballs de l’L9, ara concentrats en la posada en funcionament del ramal cap a l’Aeroport. En aquest sentit, s’han reurbanitzat les places de Maragall i de Joaquim Folguera (estacions de Maragall i Putxet) i s’ha arranjat l’entorn de Sarrià i Mandri. Actualment, estan en execució els treballs de reurbanització de la plaça de Lesseps i en licitació els de l’entorn de l’estació de Guinardó.