Territori i Sostenibilitat actualitza el cercador de rutes “Mou-te” fent-lo més visual, eficient i multimodal

TerritoriSostenibilitatLes millores introduïdes des d’avui a la versió web i smartphone permeten visualitzar els resultats d’una forma més senzilla, gràfica i dinàmica

El “Mou-te” combina transport públic i privat, oferint itineraris multimodals

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha millorat la versió web i smartphone del cercador de rutes Mou-te, que a partir d’avui mostra els resultats d’una manera més senzilla, gràfica i dinàmica. Una de les principals novetats és la millora de la presentació dels diferents resultats, tant a nivell visual com pel que fa a l’agrupació per modes de transport.

Els resultats es mostren ara de forma més senzilla. Així, des del començament surt un mapa on surten les diferents possibilitats de transport amb una gràfica i ordenades segons el temps d’arribada. De cada opció de transport en surt la descripció detallada de l’itinerari, els horaris, el temps de durada del trajecte, els estalvis ambientals associats i, quan sigui un bus a la demanda, un símbol d’exclamació on s’informa que s’ha de concertar prèviament i en mostra el detall.

Altres millores importants introduïdes són la possibilitat de poder guardar els itineraris més freqüents de l’usuari amb l’opció “Guarda els preferits”, compartir-los en xarxes socials (Facebook, Twitter i Google+) o el servei d’autocomplete en fer les cerques.

El Departament de Territori i Sostenibilitat actualitza i millora constantment el cercador de rutes “Mou-te” per tal d’adaptar-lo a les necessitats del ciutadà. La darrera actualització, realitzada a finals de l’any passat, va incloure, per primera vegada, el vehicle privat com a mode de transport a l’inici i/o final de la ruta permetent, d’aquesta manera, itineraris multimodals, a més de millorar la navegació.

El “Mou-te” es pot consultar tant en entorn web (mou-te.gencat.cat) com en entorn mòbil (gencat.mobi/moute). I es pot utilitzar per a qualsevol desplaçament dins de Barcelona, la Regió Metropolitana de Barcelona i la resta de Catalunya, ja que inclou tota l’oferta de transport públic de Catalunya: autobusos i Metro de TMB, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Rodalies de Catalunya, Tramvia, autobusos de l’Área Metropolitana de Barcelona, autobusos de la Generalitat de Catalunya, i els serveis de bus urbà de les principals ciutats de Catalunya (Tarragona, Lleida, Girona, Terrassa, Sabadell, Vic, Mataró, etc).