Territori i Sostenibilitat inicia les obres de reurbanització de la plaça Lesseps

TerritoriSostenibilitat· L’actuació consisteix en la recuperació per a l’ús públic de l’espai afectat per les obres de l’L9 del metro.
· Els treballs compten amb un pressupost de 868.000 euros i tenen un termini de sis mesos.
· La setmana que ve es desmuntarà el pont grua ubicat a l’entorn.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat avui les primeres tasques de la reurbanització a l’entorn de la plaça Lesseps de Barcelona afectat per les obres de l’L9 del metro. Aquesta actuació, consensuada amb l’Ajuntament i el veïnat, té com a objectius principals restaurar i millorar la mobilitat dels vianants i recuperar l’espai per a l’ús ciutadà de la plaça. Es preveu que les obres, amb un pressupost de 868.000 euros, tinguin un termini d’execució de sis mesos.

Com actuacions principals, l’obra inclou:
· Desmuntatge del pont grua de l’obra: Es duran a terme tasques prèvies a la urbanització com el desmuntatge i retirada de la grua pòrtic existent, així com d’altres elements de l’obra. En aquest sentit, el desmuntatge de la grua està previst per la setmana que ve.

· Tancament i reompliment de la rampa actual d’accés a l’estació de l’L9: Es tancarà i cobrirà la rampa utilitzada pels vehicles durant les obres de l’L9.

· Cobertura del pou de les obres de l’L9: Es cobrirà el pou, de 25 metres de diàmetre, de l’estació mitjançant una llosa recolzada amb diverses bigues.

· Urbanització de la plaça i de l’entorn:
– Treballs per donar continuïtat a la vorera de Travessera de Dalt al llarg de tota la plaça, tant en recorreguts com arbrat i il·luminació.
– Plantacions d’arbres i espècies arbustives
– Ubicació d’una zona de jocs infantils

La plaça Lesseps representa un important node de comunicació viària a la ciutat i es configura a partir de la cruïlla de dos eixos com la Travessera de Dalt i Gran de Gràcia-Avinguda Vallcarca. La plaça, molt utilitzada també pels vianants, queda subdivida en dues àrees per Travessera de Dalt. L’àmbit on s’actua correspon a l’àrea sud-est de la plaça i l’obra que ara comença abastarà uns 2.100 metres quadrats de superfície

Aquestes obres s’emmarquen en les actuacions consensuades entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per arranjar els espais afectats pel replantejament de l’execució dels treballs de l’L9, que actualment se centren en la posada en funcionament del ramal cap a l’Aeroport el 2016. En aquest sentit, s’han reurbanitzat les places de Maragall i de Joaquim Folguera (estacions de Maragall i Putxet), s’ha arranjat l’entorn de Sarrià i Mandri i actualment estan en execució els treballs de recuperació de la plaça Sanllehy. Pròximament, el Departament licitarà l’obra d’arranjament de l’àmbit de Guinardó.