Restablert el servei a tota la línia 9/10 de metro un cop recuperat el control de trànsit i revisats els trens i el túnel

TMB01· Des de les 19.39 els trens tornen a circular amb normalitat entre La Sagrera i Can Zam i Gorg

El servei de metro a la línia 9/10 s’ha restablert a les 19.39 hores en tot el recorregut, entre La Sagrera (Barcelona) i Can Zam (Santa Coloma de Gramenet) i Gorg (Badalona), amb la qual cosa ha finalitzat la incidència ocasionada aquesta tarda per la caiguda del sistema de control de trànsit ATS.

El sistema s’ha recuperat i a continuació s’han aplicat els protocols de restabliment de l’estat dels trens i revisió dels túnels, per assegurar que les condicions de circulació a la línia 9/10, que funciona sense conductor, són les òptimes. Per això el restabliment del servei s’ha fet per sectors, començant a les 18.30 pel tram Can Zam – Can Peixauet.

La incidència ha començat a les 15.09 h. La fallada el sistema ATS ha provocat l’aturada dels set trens que circulaven en aquell moment per la L9/10, per la qual cosa ha estat necessari evacuar els passatgers, entre 250 i 300 persones, a traves de les portes d’emergència i els itineraris segurs dels túnels i les estacions. Els passatgers han estat informats de la incidència a través del sistema de megafonia remota dels trens, en què han esperat com a màxim 40 minuts l’evacuació. Només un passatger ha hagut de ser atès pels serveis mèdics.

Les causes de la incidència s’espera que es podran determinar en l’anàlisi que realitzaran els pròxims dies els tècnics de Metro junt amb els de Siemens, empresa subministradora de l’ATS i del conjunt del sistema de conducció automàtica de la línia 9/10.