L’Espai Mercè Sala se suma a la Nit dels Museus i obrirà aquest dissabte fins a la 1 de la matinada

TMB01Cinc estacions de metro també llueixen reproduccions sobre vinil d’obres d’art d’alguns dels museus participants

Demà dissabte, 16 de maig, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) se sumarà a la Nit dels Museus i obrirà la sala d’exposicions Mercè Sala, situada al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de metro a l’estació de Diagonal, des de les 7 de la tarda i fins a la 1 de la matinada. L’horari habitual d’obertura de l’Espai Mercè Sala és de 10 del matí a 20.30 hores, tots els dies feiners de dilluns a divendres, i l’entrada és gratuïta.

En aquest sentit i per facilitar l’accés dels assistents als diferents centres i museus de Montjuïc que obriran portes la nit de dissabte, TMB reforça amb més vehicles la línia 150 de bus (Pl. Espanya – Castell de Montjuïc) i aquest dia circularà fins a les 2.30 de la matinada.

Els visitants de la sala del metro podran veure una mostra que recull les fotografies més emblemàtiques dels projectes participants en l’edició d’enguany del Festival de Fotografia Documental de Barcelona “DOCfield >15”, que utilitza el tema “The Heart of the Matter” (El quid de la qüestió) per abordar temàtiques emblemàtiques del nostre temps, com el conflicte, la corrupció, el capitalisme, el declivi econòmic, la identitat de la cultura o la lluita.

A més, enguany, amb motiu de la celebració de la Nit dels Museus algunes estacions de metro es converteixen en petits museus, ja que llueixen reproduccions sobre vinil de grans dimensions de tot tipus de peces i obres d’art d’alguns dels museus participants. En el disseny hi ha reservats espais perquè els usuaris es facin fotos i comparteixin a les xarxes socials les seves imatges fent servir l’etiqueta #bcnesmuseu.
Concretament, aquestes reproduccions de gran format es poden veure en 5 estacions: Ciutadella / Vila Olímpica (L4), en què hi ha representats el MEAM, el Museu de les Cultures del Món i el Born Centre Cultural; Guinardó / Hospital de Sant Pau (L4), en què s’hi pot veure l’Hospital de Sant Pau; Universitat (L1/L2), on s’hi troben el CCCB, MACBA i Museu Marítim; Passeig de Gràcia (L2/L4), on té protagonisme la Fundació Tàpies, la Lògia, el Museu Egipci, la Fundació Suñol i La Pedrera, i, finalment, l’estació de Clot (L1), que recull una mostra del Museu del Disseny, el Museu de la Música i Can Framis.

Recordar que com és dissabte el metro dóna servei de manera continuada.

Una nit farcida de propostes
La Nit dels Museus és una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa en què participen més de 3.000 museus de 40 països. A més de gaudir de les col·leccions i les exposicions temporals dels museus, també es poden veure concerts, dansa, teatre, recitals de poesia, tallers, visites guiades i altres activitats per a tota la família.

Aquesta activitat forma part de TMB Cultura, el projecte cultural de la Fundació TMB que estableix vincles entre ciutadans i associacions culturals de Barcelona i l’àrea metropolitana per aproximar la cultura a la ciutadania i enriquir l’experiència del viatge en transport públic.