Les imatges més impactants del Festival de Fotografia Documental ‘DOCfield >15’, a l’Espai Mercè Sala

TMB01Algunes estacions de metro també llueixen reproduccions sobre vinil de grans dimensions de les instantànies més rellevants del festival

A partir d’avui l’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions al metro de TMB, acull la exposició “The Heart of the Matter”, un festival en xarxa que recull la selecció de les fotografies més emblemàtiques dels projectes participants en l’edició d’enguany del Festival de Fotografia Documental de Barcelona “DOCfield >15”. Es tracta d’una iniciativa col·lectiva liderada per la Fundació Photographic Social Vision, que reconeix el valor social de la fotografia documental i el fotoperiodisme.

Entre el 14 de maig i el 10 de juny, els 40 espais acollidors de les diverses exposicions del programa del festival, entre els que es troba l’Espai Mercè Sala, es convertiran en una finestra oberta al món i permetran descobrir gratuïtament projectes fotogràfics estimulants i majoritàriament inèdits.

Aquest any la directora artística del festival és la experta internacional en fotografia Jessica Murray i la seva proposta, que utilitza el tema “The Heart of the Matter” (El quid de la qüestió), convida l’usuari a anar a l’essencial en la forma en què mirem el món a través de la fotografia documental. La combinació d’una imatge eficaç i d’una història ben explicada són la fórmula més fàcil de salvar la distància entre dues persones.

Amb aquesta premissa, “The Heart of the Matter” explora diferents mètodes de narrativa visual mentre aborda temàtiques emblemàtiques del nostre temps, com el conflicte, la corrupció, el capitalisme global, el declivi econòmic, la migració, la identitat de la cultura, l’autodeterminació o la lluita. Les obres exposades trenquen estereotips, qüestionen l’estatus quo i desafien allò que és considerat habitual.

L’exposició es podrà veure a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, de dilluns a divendres entre les 10 i les 20.30 hores, fins al 10 de juny. L’entrada és gratuïta.

Imatges de gran format a les estacions
Per tal d’apropar encara més la interessant mostra als usuaris, algunes estacions de metro lluiran a partir de la setmana vinent diferents reproduccions sobre vinil de grans dimensions d’algunes de les instantànies del festival. Concretament, les imatges de gran format estaran col·locades en estacions i vestíbuls de diverses estacions de metro, a la línia 1 (Espanya i Universitat), a la línia 2 (Universitat i Paral·lel), a la línia 3 (Paral·lel, Drassanes i Diagonal), a la línia 4 (Bogatell, Poblenou i Llacuna) i també a la línia 5 (Diagonal i La Sagrera).