Cinc trens de la sèrie 113 d’FGC porten a partir d’avui els noms de Maria Aurèlia Campmany, Josep Mª Espinàs, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig i Màrius Torres

TerritoriSostenibilitatVila i Mascarell bategen trens d’FGC amb noms d’escriptors proposats pels client

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, han assistit aquest tarda, en un acte celebrat a l’estació de Pl. Catalunya d’FGC, al bateig de cinc de les noves 19 unitats de tren de la sèrie 113 que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha incorporat a la línia Barcelona-Vallès.

Els noms seleccionats per batejar aquests trens s’han escollit a través d’un procés de participació popular entre els clients que Ferrocarrils va impulsar entre el 9 i el 15 d’abril a través dels seus comptes corporatius a les xarxes socials i el correu electrònic. L’única condició per fer les propostes era que els noms fossin d’escriptors i escriptores.

Així, a partir d’avui, cinc trens de Ferrocarrils circularan amb els noms dels escriptors/es Maria Aurèlia Campmany, Josep Mª Espinàs, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig i Màrius Torres.

Durant l’acte de bateig s’han fet lectures de fragments d’obres dels autors seleccionats, a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; del conseller de Cultura, Ferran Mascarell; del president d’FGC, Enric Ticó; de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs; i de l’escriptor Josep Maria Espinàs, que ha assistit a l’acte de bateig del tren amb el seu nom.

Aquesta iniciativa forma part del conjunt d’activitats que FGC ha preparat per celebrar amb els seus usuaris la setmana de Sant Jordi, que sota el nom genèric de “Paraules entre vies” pretén difondre la cultura i la literatura entre els clients de Ferrocarrils en una jornada tan assenyalada a Catalunya.

Presentació del tren “Tots contra la pobresa infantil”
Un cop finalitzat l’acte de bateig, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha assistit a la presentació d’un tren d’FGC vinilat de la segona fase de la campanya “Tots contra la pobresa infantil”, impulsada per la Fundació Rosa Oriol amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” i que compta amb el suport de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i les Penyes del FC Barcelona. L’objectiu principal de la campanya és continuar conscienciant la ciutadania sobre la situació de risc d’exclusió social en la qual es troben un de cada quatre nens a l’Estat.

Presentació del llibre “Sor Lucía se confiesa”
Finalment, el conseller Vila també ha assistit a la presentació del llibre “Sor Lucía se confiesa”, de la recentment nomenada Catalana de l’Any 2014 Sor Lucía Caram, a l’Espai Provença de l’estació de Provença d’FGC. Al llibre, l’autora comparteix amb els lectors com està vivint el moment actual de la seva vida, on la lluita pels pobres i la denúncia social conviuen amb la seva exposició mediàtica.

Sor Lucía Caram signarà llibres demà, Diada de Sant Jordi, a les 16.15h a l’Espai Provença d’FGC.