Jornades per reivindicar el soterrament de la línia de Porbou al seu pas pel municipi

AJUNTAMENT DE MONTCADA I REIXAC – NOTA DE PREMSA

El programa d’activitats de les jornades per continuar reivindicant el soterrament de la línia de tren de Portbou al seu pas per la ciutat, organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Montcada i Reixac i per la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total (PTJST), van començar ahir amb la inauguració d’una exposició que recull amb text i imatges el treball que s’ha dut a terme des de la ciutat per reclamar el soterrament i que es pot visitar a l’Auditori Municipal durant aquesta setmana. L’acte va comptar amb la presència i els parlaments de l’alcaldessa accidental de Montcada i Reixac, M. Carmen Porro, el portaveu de la PTJST, Ramon Bueno, i el portaveu de l’anterior comissionat de la plataforma ciutadana, Jaume Relat.

En la seva intervenció, l’alcaldessa accidental, M. Carmen Porro, va recordar “el compromís ferm del consistori amb la plataforma i amb la ciutadania per continuar la lluita i aconseguir que, finalment, el soterrament total sigui una realitat”.L’alcaldessa va explicar que “l’Ajuntament ha iniciat mesures legals contra l’Estat i l’Adif per tal que compleixin amb els acords signats en 2007 amb la Generalitat i amb el consistori per al soterrament de la línia de Portbou al seu pas pel municipi”. El document signat entre les quatre parts establia que s’iniciarien els treballs del soterrament de la línia convencional abans que finalitzessin les obres de construcció de la Línia d’Alta Velocitat a la localitat.
Durant l’acte també es va fer el veredicte i lliurament de premis de la primera edició del concurs ‘Les vies del tren a Montcada i Reixac’, al qual s’han presentat més de 200 infants del municipi, de 6 a 12 anys. Els guanyadors han estat María Mejía, amb el primer premi (150 euros destinats a comprar entrades a Port Aventura); Itziar Cruz va aconseguir el segon premi (90 euros per a entrades per al Tibidabo); i Carlos Lara, amb el tercer premi (21 euros per a entrades als cinemes El Punt de Montcada i Reixac). També es van atorgar premis a set accèssits i set finalistes.
Les activitats continuaran aquesta tarda amb la projecció del documental ‘Soterrament Total, Ara!’, del montcadenc Cèsar Vilagut. A continuació tindrà lloc una taula rodona moderada per la plataforma amb presència de representants de partits polítics del municipi, als quals se’ls preguntarà sobre les seves propostes i compromisos envers el soterrament.
L’acte central de les jornades tindrà lloc dijous 5 de març, a les 18.30 h, a la Cruïlla del Soterrament (situada a la confluència dels carrers Colon i Bogatell). De manera similar a com es va fer l’any passat, tindrà lloc un acte d’homenatge a persones que han perdut la vida a causa de la presència de les vies de tren a Montcada i Reixac, al monument que recorda les víctimes i que es va inaugurar l’any passat, obra de l’artista Gabriel Ruiz.