Durant 6 mesos, 5 unitats del TRAM tindran wifi pels usuaris del tramvia gràcies a un acord amb Intel, Fon i ADmira

LOGO TRAM BCNWifi gratuït al TRAM gràcies a un acord amb tres empreses punteres de tecnologia

Avui s’inicia una prova pilot de 6 mesos al TRAM gràcies a la qual, 5 tramvies de les línies T1, T2 i T3 disposaran de Wifi gratuït per als viatgers. Aquest servei de Fon Wifi for Business comença la setmana en la qual té lloc el Mobile World Congress i s’ha pogut realitzar gràcies a l’acord amb tres grans empreses: Intel, ADmira i Fon.

Un cop finalitzat el període de prova i en funció del seu èxit (número d’usuaris que s’hagin connectat durant aquest temps al wifi en el TRAM), es valorarà la possibilitat d’instal·lar el servei de wifi a les 36 unitats restants, convertint-se en el primer operador ferroviari de la Regió Metropolitana de Barcelona que disposa de wifi gratuït dins dels seus vehicles.

L’any 2008 TRAM ja va liderar una prova pilot també en 5 unitats. En aquell moment, l’ús d’smartphones no estava tan estès com en l’actualitat i, com el nombre d’usuaris que van utilitzar aquest servei va ser molt baix, no es va instal·lar a la resta d’unitats.

Fon, Intel i ADmira, són les empreses que han ajudat a fer realitat aquesta prova de Wifi gratuït al TRAM. Totes tres empreses són líders en el sector tecnològic i de la telefonia. ADmira ha desenvolupat la integració de sistemes de la solució així com el set up i la instal·lació d’una eina Wifi de Fon. L’equipament tecnològic, per altra banda, és d’Intel.

Sobre Fon
Fon, fundada l’any 2006 per l’empresari i emprenedor Martín Varsavsky amb l’objectiu de cobrir el món de wifi és avui en dia la companyia líder mundial en xarxes Wifi amb 14 milions de punts de connexió en més de 200 ciutats. Fon ha establert acords amb grans operadores dels cinc continents. Destaquen BT (Regne Unit), Deutsche Telekom (Alemanya), MWEB (Sudàfrica), OI (Brasil), SoftBank (Japó) i Telstra (Australia).

Sobre ADmira
ADmira és una companyia de software fundada a Barcelona l’any 2006 per l’emprenedor Carlos Silva. La companyia ofereix solucions digitals per a tres grans àrees: Digital Signage, Smart Cities i Internet of Things. ADmira compta amb presència en 32 països on gestiona més de 25.000 pantalles i dispositius digitals. Des de l’any de la seva fundació i de forma consecutiva fins al 2015 ha estat guardonada amb els reconeixements més prestigiosos a nivell internacional, entre els quals destaquen el Project Award de Smart City Expo, el Top 250 Disruptive Technologies d’USA i el D&AD de UK. ADmira ha desenvolupat la primera solució mundial que engloba en una mateixa eina Digital Signage, Radio / Video Analytics i Internet of Things.

Sobre Intel
Intel (NASDAQ:INTC), és una empresa líder en innovació informàtica. La companyia dissenya i fabrica tecnologies fonamentals que serveixen com a base pels dispositius informàtics del món. Com a líder en responsabilitat corporativa i sostenibilitat, Intel també fabrica els primers microprocessadors “lliures de conflicte” del món disponibles comercialment.