Sant Hilari Sacalm i Arbúcies formaran part del sistema tarifari integrat de l’ATM de Girona a partir de l’1 de gener

TerritoriSostenibilitatEls usuaris d’aquestes dues poblacions tindran un estalvi de fins al 70% respecte el preu del bitllet actual i podran utilitzar diferents modes de transport amb el mateix abonament sense despesa addicional
Amb aquestes incorporacions l’ATM de Girona passa a integrar un total de 49 municipis

Els municipis de Sant Hilari Sacalm i Arbúcies s’integraran a partir de l’1 de gener de 2015 a l’ATM de l’Àrea de Girona, la qual cosa suposarà un estalvi d’entre el 25% i el 70% en el preu del bitllet actual, en funció de les estacions d’origen i destinació. Amb aquestes dues incorporacions, l’àmbit integrat de Girona s’amplia a 49 municipis.

El desplegament d’aquest sistema a aquest dos municipis de la comarca de la Selva beneficiarà més de 18.000 usuaris, que gaudiran d’un important estalvi econòmic ja que podran utilitzar una àmplia gamma de targetes multiviatge i abonaments, i fer diferents enllaços i correspondències en els seus desplaçaments sense haver de tornar a pagar.

Com a exemples, en el cas del recorregut entre Arbúcies i Girona, utilitzant autobús interurbà i urbà, l’estalvi amb la integració tarifària seria de prop del 70%; entre Sant Hilari i Salt, utilitzant el servei interurbà per anar a l’Hospital Santa Caterina de Salt, del 65%; i entre Arbúcies i Sant Hilari, del 24%. En el cas de la integració tarifària s’ha pres com a preu de referència la targeta T-10.

Arbúcies – Girona Preu abans Preus integrats % Estalvi
Bus interurbà 8,45 € 2,95 €
Bus urbà 1,40 € 70 %
Total 9,85 € 2,95 €
Sant Hilari – Salt
Bus interurbà 8,45 € 2,95 € 65 %
Total 8,45 € 2,95 €
Sant Hilari – Arbúcies
Bus interurbà 2,25 € 1,70 € 24 %
Total 2,25 € 1,70 €

Set títols disponibles
El sistema es basa en la unificació del preu del transport públic a cadascuna de les zones, independentment del nombre de mitjans utilitzats i dels intercanvis realitzats entre els diferents operadors. La tarifa dependrà del nombre de zones del recorregut de cada desplaçament, pagant un màxim de 3 zones tarifàries.

A l’hora d’escollir, els usuaris disposaran d’una àmplia gamma d’abonaments integrats, segons les seves necessitats, que inclou la T-10, la T-10/30, la T-50/30, la T-Mes, la T-Familia (70/90), la T-12, i la T-Aturat.

Els temps dels transbordaments sense despesa addicional des de la primera validació dependrà del nombre de zones a creuar. Així, PER a una zona serà d’1:15 hores, per a dues zones serà d’1:30 hores i per a tres zones serà d’1:45 hores.