Restablerta la circulació ferroviària en el tram Girona-Figueres de la Línia d’Alta Velocitat

Adif01Renfe02• El primer tren ha passat per la zona afectada a les 15.48 hores procedent de Barcelona amb destinació Figueres Vilafant

Girona, 1 de desembre de 2014
A les 15.40 h s’ha restablert la circulació ferroviària en el tram Girona-Figueres de la Línia d’Alta Velocitat, una vegada s’han portat a terme les reparacions a les infraestructures i les comprovacions corresponents per tal de garantir la seguretat del trànsit ferroviari.

El primer tren que ha circulat per citat tram era un tren AVE amb sortida de Barcelona a les 14.50 amb arribada a l’estació de Girona a les 15.31 h i arribada cap a Figueres-Vilafant a les 15.45 h. Aquest tren ha passat per la zona afectada a les 15.48 quedant així restablerta la circulació dels trens d’alta Velocitat entre Girona i Figueres Vilafant.

Després d’extreure l’aigua acumulada que ha arribat a una alçada màxima de 1,05 metres en el punt més profund del túnel i netejar les instal•lacions en una longitud d’uns 400 metres, s’ha realitzat un reconeixement dels elements de la infraestructura mitjançant personal tècnic i maquinària de via per garantir les òptimes condicions de la infraestructura i permetre el restabliment de la circulació amb total seguretat. Per aquestes tasques, Adif ha destinat uns 40 tècnics de diferents especialitats, vehicles de treball de via, un camió-grúa, dos grups electrògens i dues bombes addicionals per a l’extracció d’aigües, que han treballat simultàniament amb les dues existents al túnel.

Amb aquest restabliment, es normalitza la circulació ferroviària en tota la línea.

Afectació Servei AVE
Durant la interrupció del servei, Renfe ha prestat un servei alternatiu entre Girona i Figueres Vilafant, encaminant als viatgers als serveis Regionals. Pel que fa als serveis internacionals s’ha habilitat un servei alternatiu per carretera.

Un cop restablerta la circulació, es recupera el servei habitual dels trens AVE i Avant entre Figueres Vilafant i Girona així com el servei dels trens internacionals.