L’AVE a França celebra el seu primer aniversari amb més d’1,8 milions de viatgers

Renfe·SNCFEl servei Renfe- SNCF en Cooperación es va inaugurar el 15 de desembre de 2013
· Per a celebrar el primer any, Renfe i SNCF posen a la venda 10.000 places a meitat de preu
· Cinc freqüències diàries per sentit enllacen amb França i connecten 19 destinacions

Barcelona, 15 de desembre de 2014.-
L’Alta Velocitat que connecta amb França tanca el seu primer any 1.850.000 viatgers. D’aquests, 800.000 han estat viatgers internacionals i la resta han realitzat trajectes domèstics en aquests trens gestionats per Renfe-SNCF en Cooperación. La majoria dels passatgers, 191.094 corresponen a la principal relació del servei, la que uneix Barcelona i París.

Per a commemorar aquest aniversari, Renfe i SNCF han posat a la venda 10.000 places a meitat de preu a totes les relacions internacionals. Aquesta oferta d’aniversari permet viatjar des de Barcelona a París per 29 euros, a Lyon i Marsella per només 24 euros i a Toulouse per 19 euros.

L’oferta, vàlida per a tots els orígens internacionals de Renfe-SNCF en Cooperación, s’aplica a compres realitzades entre el 15 i el 18 de desembre per viatjar a partir del 7 de gener. Des d’ara, a més, els trens internacionals de Renfe i SNCF obren la venda de bitllets amb 4 mesos d’antelació a la data de viatge.

19 destinacions internacionals connectats
Cada dia, cinc freqüències connecten amb França en trens directes d’Alta Velocitat, sis a la primavera i set durant la temporada d’estiu, moment en què per atendre el creixement de la demanda, el servei es reforça amb una freqüència extra entre Barcelona – París (arribant a un total de quatre diàries).

En total són 19 les destinacions connectades per aquest servei: Madrid, Saragossa, Tarragona, Barcelona, Girona i Figueres a Espanya i Perpinyà, Narbona, Beziers, Carcasone, Tolosa, Beziers, Nimes, Avinyó, Aix en Provence, Marsella, Valence, Lyon i París, a França. Es configura així una xarxa amb 64 connexions .

Perfil del viatger internacional

La major part dels clients dels trens internacionals Renfe-SNCF en Cooperación viatja per motius d’oci i vacacionals, en parella o família.

Des que es va posar en marxa l’Alta Velocitat, la presència de clients espanyols en els trens entre els dos països ha crescut vuit punts, arribant al 28 %. El 37 % dels clients són francesos i la resta, el 35 % dels viatgers, de tercers països, destacant la forta personalitat internacional de l’oferta.
Pel que fa als canals de venda, un terç dels clients adquireix els seus bitllets a través de la venda en línia de www.renfe.com i www.sncf-voyages.com . El segueix les agències de viatge amb el 23% de les vendes. El 71% dels clients d’aquests trens viatja amb un bitllet amb descompte .

Cooperació operativa i comercial

Aquesta connexió directa és el resultat de l’aliança estratègica entre Espanya i França en matèria ferroviària a través de Renfe i SNCF, els dos operadors ferroviaris líders en alta velocitat. Cada empresa va aportar a aquest projecte deu trens d’alta velocitat i va cooperar en els processos d’homologació de trens i recursos humans i en la fixació d’una estratègia conjunta de màrqueting, comercialització i producció d’una oferta comuna.

Aquesta cooperació va fer possible la primera connexió internacional d’alta velocitat Espanya- França i va retallar significativament els temps de viatge entre en tren les principals ciutats de tots dos països. Les connexions directes uneixen Barcelona i París en 6 hores i 25 minuts, Madrid i Marsella en 7 hores, Barcelona amb Lió en menys de 5 hores i Barcelona amb Tolosa en 3 hores.

Els serveis Renfe-SNCF en Cooperación es presten amb trens del model TGV Euroduplex 2N2 i AVE S-100. Durant dos anys Renfe i SNCF van col·laborar en els processos d’homologació dels trens en cada territori. Perquè aquest projecte es fes realitat va ser necessari, a més , coordinar els aspectes tècnics de tres gestors d’infraestructura (Adif, RFF i TP Ferro).