El conseller Santi Vila celebra el compliment del compromís del Ministeri de Foment en l’execució de la connexió viària i reclama celeritat en la ferroviària

TerritoriSostenibilitatVila: “Els accessos viaris faran més competitiu el Port, però no hi ha excusa per no avançar en la realització dels ferroviaris”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, s’ha mostrat avui molt satisfet per l’inici de les obres dels accessos viaris al Port de Barcelona que s’ha visualitzat aquesta tarda amb l’acte de col·locació de la primera pedra al nou accés sud viari al Port. Per a Vila, “avui culmina un procés de gran transcendència pel Port de Barcelona, que s’allargava des de 2007 i que, finalment, gràcies a l’acord entre administracions, és ja una realitat en forma d’obres”. Santi Vila ha insistit que aquest és un compromís entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i el ministeri de Foment “que dotarà de major competitivitat al Port”.

No obstant això, el conseller Vila ha tornat a reclamar els accessos ferroviaris: “Amb els accessos viaris no és suficient per garantir la projecció del Port, i cal que Foment desencalli els accessos ferroviaris”. Ha recordat que fa poc més d’un any es va signar un acord amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el Port de Barcelona “i lamentablement no s’ha avançat gaire des d’aleshores. Un retard sense justificació que no pot esperar més”, ha dit.

Els nous accessos viaris consistiran en una autovia amb dues calçades de 2 carrils per sentit que des de la B-10, al terme municipal de Cornellà de Llobregat, donarà accés al Port de Barcelona. El cost previst d’aquesta actuació és de 190 milions d’euros.