Xavier Trias acorda amb la Ministra de Foment avançar en la transformació del front litoral a la zona del Morrot per fer-hi ciutat

Ajuntament de Bracelona.- Nota de premsa

L‘alcalde de Barcelona i la Ministra Ana Pastor repassen l’estat de les principals infraestructures i les inversions pendents a la ciutat. Tots dos han constatat que s’està complint els acords assolits per garantir el desenvolupament de les obres de l’estació de la Sagrera. L’estació de Sants i la restitució de la Plaça dels Països Catalans ha estat una de les qüestions que s’han compromès a tancar properament

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias i la Ministra de Foment, Ana Pastor, han acordat avui avançar en la transformació del front litoral a la zona del Morrot. Després de la reunió que han mantingut els dos equips, l’alcalde ha destacat “la bona resposta de la Ministra als plantejaments que ha fet la ciutat per convertir el Morrot en una zona de la ciutat, pel gaudi de la gent”. En paraules de l’alcalde es “tracta de fer que aquesta zona s’incorpori a la ciutat i que deixi de ser una zona de port industrial per passar a ser una part més del port ciutat, gràcies al trasllat de l’estació ferroviària de mercaderies del Morrot cap a Can Tunis, que el ministeri veu possible” i que s’està estudiant juntament amb el Port.

L’alcalde confia que es “pugui arribar a un acord abans del mes de març” que permeti que la trama urbana arribi a l’àrea actualment portuària, combinant usos urbans i activitat econòmica associada a les activitats portuàries, connectar – amb un vial urbà- Ciutat Vella amb la zona de la Marina del Prat Vermell i fer-ho compatible amb l’ampliació de Ronda Litoral en aquell tram.

Trias i Pastor han abordat l’evolució de les obres de l’estació de la Sagrera i el grau de compliment dels objectius marcats i les inversions pactades per garantir que l’estació entri en funcionament l’any 2019, d’acord amb el protocol que van subscriure al juliol del 2013 per garantir i desencallar la seva execució amb un projecte econòmicament viable. Segons Trias, “s’estan complint els acords i el pla d’inversions pactat per tal que tiri endavant el model d’estació, que s’està treballant, per tal que es pugui licitar i doni resposta satisfactòriament a l’objectiu que implica de connexió i transformació dels districtes de Sant Andreu i Sant Martí”.

L’alcalde ha agraït també a la ministra el compromís per licitar abans de final d’any el col•lector de Prim, necessari per prosseguir amb l’execució de les obres ferroviàries de la Sagrera. L’alcalde i la ministra també han acordat que “properament” tancaran un acord sobre la estació de Sants i els seus entorns, a la Plaça dels Països Catalans.