Vila: “És inadmissible que, per pocs centenars de milers d’euros d’una obra que va ser multimilionària, s’hagi posat en situació de col·lapse el servei d’Alta Velocitat”

TerritoriSostenibilitatEl conseller de Territori i Sostenibilitat exigeix al Ministeri de Foment i a Adif “solucions ràpides” per restaurar el servei interromput per la inundació del túnel del TAV a Girona

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha qualificat d’”inadmissible” la situació en què es troba aquests dies el túnel ferroviari de la línia d’alta velocitat al seu pas per Girona i exigeix “solucions ràpides” al Ministeri de Foment i a Adif per restaurar el servei entre Girona, Figueres i la resta d’Europa en plenes condicions de seguretat.

Vila, que ha assistit aquest matí a Girona a la setena Cimera de ciutats i aglomeracions per a l’alta velocitat i la interconnexió ferroviària del corredor mediterrani, ha explicat que aquests problemes no haurien de poder passar en una de les ciutats vertebradores del corredor més rentable de l’alta velocitat a l’Estat espanyol. És per això, ha dit, que és important el restabliment de la normalitat en el menor temps possible.

En aquest sentit, segons el conseller de Territori i Sostenibilitat, “les informacions que anem tenint de les autoritats de l’Estat no són prou clares ni prou convincents” i “el que és segur és que el fet que les obres de l’estació i del traçat de la línia a Girona estiguessin inacabades han perjudicat clarament el servei”. Per això, “és inadmissible que, per pocs centenars de milers d’euros d’una obra que va ser multimilionària, s’hagi posat en situació de col•lapse aquest servei”, ha dictaminat el conseller.