Santi Vila: “És incomprensible que Foment no acabi l’obra de l’alta velocitat a Girona mentre destina 2.600 M€ per a noves línies a la resta de l’Estat”

TerritoriSostenibilitat· El conseller de Territori i Sostenibilitat titlla de “desafortunades i injustes” les declaracions de la ministra de Foment sobre les possibles causes de la inundació del túnel del TAV al seu pas per Girona
· Vila reitera que les obres dutes a terme per Adif estan “inacabades” i insta Foment a acabar el cobriment del túnel i finalitzar de manera adequada les obres
· El conseller insisteix que l’Agència Catalana de l’Aigua va informar favorablement sobre un projecte que contemplava acabar les obres

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha manifestat avui que les declaracions efectuades ahir en el Senat per la ministra de Foment, Ana Pastor, sobre les responsabilitats en la inundació del túnel del Tren d’Alta Velocitat a Girona són “desafortunades, injustes i no s’ajusten a la realitat”.

Santi Vila ha recordat que el problema de fons és que les obres dutes a terme per Adif estan inacabades i, en aquest sentit, ha instat a què l’administrador d’infraestructures ferroviàries tapi el pou i finalitzi de manera adequada els treballs previstos i aprovats en el projecte. El conseller de Territori ha recordat que l’obra va suposar una inversió de 300 milions i que ara “s’està quedant molt malament per no invertir poc més de 2 milions d’euros”.

Vila ha dit que “és incomprensible que tinguem els problemes que estem tenint per garantir un correcte servei justament a l’únic tram rentable de l’alta velocitat espanyola entre Madrid-Barcelona i la frontera francesa, mentre que per al 2015 hi ha aprovats més de 2.600 M€ de nou deute per Adif per estendre més de 1.000 quilòmetres d’alta velocitat a la resta de l’Estat”.

Finalment, el conseller ha defensat que “l’Agència Catalana de l’Aigua va informar favorablement sobre un projecte que contemplava acabar les obres i que preveia cobrir el túnel que ha estat objecte d’aquesta crisi que ha suposat el col·lapse de l’alta velocitat espanyola en el tram entre Barcelona-Girona-Figueres”.