Restablerta la circulació ferroviària en el tram Girona-Figueres de la Línia d’Alta Velocitat

Adif01Nota de premsa
• El primer tren que passarà per la zona afectada arribarà des de Barcelona a les 16:58 hores amb destinació París

Girona, 4 d’octubre de 2014
S’ha restablert la circulació ferroviària en el tram Girona-Figueres de la Línia d’Alta Velocitat, una vegada s’han portat a terme les reparacions a les infraestructures i les comprovacions corresponents per tal de garantir la seguretat del trànsit ferroviari, tal i com ha anunciat aquest migdia el Secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Vivenda del Ministerio de Fomento, Julio Gómez-Pomar.

El primer tren circularà procedent de Barcelona amb arribada a l’estació de Girona a les 16:58 h i sortida cap a Figueres-Vilafant i París a les 17:01 h.

Les tasques de reparació de la infraestructura han consistit en la substitució de 8 motors elèctrics que operen sobre els desviaments o canvis d’agulles i la reposició d’aproximadament 4.000 m de cable de senyalització i d’altres 4.000 m de cable del sistema d’energia. També s’ha revisat i reposat l’enllumenat del túnel i de les sortides d’emergència i s’han substituït dues bombes d’extracció d’aigua. En total, Adif ha destinat 85 tècnics de diferents especialitats (via, electrificació i instal.lacions de seguretat i comunicacions) i 2 vehicles de treball de catenària, 1 de via, 2 grues, 1 retroexcavadora i un camió.

Prèviament, s’han evacuat 40.000 litres d’aigua aproximadament en un tram de 1.800 m de túnel i s’han netejat 4,500 m de via. En aquestes tasques també han participat efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) i de Bombers de la Generalitat.

Així mateix, s’ha realitzat un reconeixement de les instal•lacions per garantir les òptimes condicions de la infraestructura i permetre el restabliment de la circulació amb total seguretat.

Amb aquest restabliment, es normalitza la circulació ferroviària en tota la línea.

Afectació Servei AVE
Durant la interrupció del servei, Renfe ha prestat un servei alternatiu pels clients de Girona i Figueres Vilafant. Principalment, els viatgers de Girona s’han encaminat en trens Regionals i els de Figueres Vilafant en autobusos fins a l’estació del servei convencional de Figueres on podran agafar els trens regionals. I pel que fa als serveis internacionals s’ha habitlitat un servei alternatiu per carretera.

Un cop restablerta la circulació, es recupera el servei dels trens AVE i Avant entre Figueres Vilafant i Girona així com el servei dels trens internacionals.