L’alcalde de Girona i l’alcaldessa de Figueres reclamen a l’Estat que garanteixi el servei i la seguretat a la línia del TAV

NOTA DE PREMSA. AJUNTAMENT DE GIRONA

01/10/2014
Carles Puigdemont i Marta Felip emeten un comunicat conjunt arran de les incidències en la connexió d’alta velocitat entre les dues ciutats

La greu afectació que s’ha produït als túnels de Girona de la línia d’alta velocitat ha deixat incomunicades per tren ràpid les ciutats de Girona i Figueres, i l’enllaç des de Girona cap a França. La paralització del servei s’està allargant molt més del compte i del raonable, i evidencia el que poden ser greus carències en el sistema. La inquietud i la preocupació creix entre els usuaris i la població, que no admeten com és possible que una obra d’aquesta envergadura pugui perillar per causes previsibles, com són les pluges intenses de tardor. I creix la preocupació pels mecanismes que han de garantir un aspecte tan important per a la seguretat del sistema de túnels com són els relatius al bombeig, i a la contenció i canalització d’aigües.
Marta Felip i Carles Puigdemont, que han estat en contacte aquests dies, reclamen al govern espanyol les inversions, els compromisos i l’eficàcia necessaris per corregir les mancances i per complir amb totes les previsions. El progrés i el futur de les ciutats de Figueres i Girona i dels seus habitants depèn en gran part de la qualitat i eficàcia de les comunicacions, tant per carretera com ferroviàries. No és acceptable que s’estiguin dies per bombar aigua, per resoldre l’origen del problema i per restablir el servei d’alta velocitat. Els dos alcaldes denuncien que no hi ha cap compromís ferm pel que fa al restabliment del servei, i que es manté els usuaris en un estat d’indefensió i imprevisió impropis d’un Estat que hauria de tenir celeritat per resoldre els problemes reals dels ciutadans.
Marta Felip i Carles Puigdemont exigeixen respostes al govern de l’Estat que tranquil·litzin els usuaris, que els proporcioni informació rigorosa i fiable sobre el restabliment del servei i que, sobretot, garanteixi que en el futur no es tornarà a produir una afectació d’aquesta magnitud per culpa d’un funcionament deficient o d’una infraestructura sense totes les garanties.