El funicular de Montjuïc continuarà sense servei, pendent de l’avaluació i reparació dels danys

TMB01El transport alternatiu amb autobús es mantindrà mentre es determina el tipus d’obra que cal fer a la finca adjacent i es verifica l’abast de l’afectació a la via

El servei al funicular de Montjuïc continuarà suspès per un temps indeterminat, després del despreniment de terres registrat ahir a la matinada en una finca adjacent i que afecta la via en un tram en què transcorre a cel obert, a prop de l’estació Parc de Montjuïc.

L’esllavissada, originada pel trencament del mur de contenció d’una finca veïna, va superar la tanca que delimita les instal·lacions del Funicular i va cobrir la plataforma de via.

Després de la suspensió del servei, tècnics de TMB, dels Bombers i de l’Ajuntament de Barcelona —propietari de la finca— han realitzat una primera recollida d’informació sobre el terreny, que servirà per elaborar un dictamen sobre les labors necessàries per a la retirada segura de la runa i la consolidació del terreny i de les construccions existents.

Després de la retirada de runa, TMB procedirà a fer l’avaluació dels possibles danys a la via, el cable de tracció i les instal·lacions complementàries del Funicular, i emprendrà les reparacions pertinents.

L’abast dels treballs dins i fora de les instal·lacions serà el que marcarà la durada del període de suspensió del servei del Funicular, que en cap cas serà inferior als dos mesos.

Mentrestant, la connexió entre Paral·lel i Miramar continuarà assegurada mitjançant el servei especial d’autobusos, que funciona amb el mateix horari que el Funicular i admet els títols de transport del sistema tarifari integrat. També s’hi arriba amb els busos regulars 55 (Parc Montjuïc – Pl. Catalana) i 150 (Pl. Espanya – Castell de Montjuïc).