MISSIO DE LA GENERALITAT A CALIFORNIA

TerritoriSostenibilitatEl secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, acompanyat d’una delegació del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES), participa aquests dies en la missió institucional de la Generalitat a Califòrnia amb l’objectiu de conèixer diferents models de mobilitat i gestió d’infraestructures. Durant la seva visita, entre dimecres i avui, ha mantingut diverses reunions amb operadors ferroviaris i gestors de la mobilitat de diferents ciutats.

En la primera jornada del viatge, l’agenda del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) ha estat dirigida a reunions amb operadors ferroviaris i gestors de la mobilitat de l’àrea de la badia de San Francisco i de Los Angeles. Així, cal destacar les trobades amb la San Francisco Transit Authority Board, a San Francisco, i amb la Santa Clara Valley Transportation i el Bay Area Rapid Transit (BART), a les poblacions de San José i d’Oakland, respectivament.

Ahir, els representants del DTES han estat rebuts a Sacramento pel secretary de la California State Transportation Agency (CALSTA), Brian Kelly, i representants de la California High Speed Rail Authority. Les dues parts han parlat de la possibilitat de col·laboració en matèria d’alta velocitat i mobilitat sostenible i la possibilitat de la signatura d’un acord de col·laboració.

També han mantingut una reunió de treball amb els directors de l’Institute of Transportation Studies at the University of California (ITS) i el Center for Entrepreneurship and Technology en el campus de la Universitat de Berkeley, durant la qual s’ha estudiat la possibilitat d’establir un conveni de col·laboració per a l’intercanvi d’estudiants i la promoció de les universitats catalanes perquè puguin esdevenir centres pilot per aplicar les darreres recerques en matèria d’innovació sobre la gestió del transport.

Avui dia 20, els membres del DTES participen en l’esmorzar de negocis “Connect Catalonia”, organitzat per la Cambra de Comerç de Los Angeles, on Ricard Font pronunciarà una conferència per presentar Catalunya com a país atractiu per a la inversió. Després es traslladaran a la seu de Los Angeles County Metropolitan Transportation Authority (LACMTA), on mantindran una reunió amb la direcció de l’entitat.