Obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de l’L1 de Just Oliveres

TerritoriSostenibilitatTerritori i Sostenibilitat adjudica les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de l’L1 de Just Oliveres

Els treballs permetran la instal·lació de nous ascensors per a comunicar les andanes, el vestíbul i el carrer
L’actuació s’ha adjudicat per un import de 2,3 MEUR i es preveu que s’iniciï el gener vinent

Estació metro Just Oliveres
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’estació de l’L1 de Just Oliveres, ubicada al costat de l’estació de Rodalies de l’Hospitalet de Llobregat, a la cruïlla de la Rambla Just Oliveras i l’avinguda Josep Tarradellas. L’actuació comportarà una inversió de prop de 2,3 MEUR, i consistirà en la instal·lació d’ascensors per a comunicar els diversos nivells de l’estació.

Així, s’instal·laran dos nous ascensors per enllaçar les dues andanes amb el vestíbul. Pel que fa a la comunicació del vestíbul i l’exterior, s’aprofitarà l’ascensor existent que el Departament va posar en marxa el passat 2010 que enllaça el nivell de superfície, a l’avinguda Josep Tarradellas, amb la passarel·la superior que creua les vies d’ADIF. En aquest cas, les obres consistiran en habilitar l’espai necessari al vestíbul per encabir aquest ascensor.

Les obres que ara s’adjudiquen permetran adaptar completament l’estació i connectar els diversos nivells amb ascensors que facilitaran els moviments. Es preveu que els treballs comencin el gener vinent i tinguin una durada de 16 mesos.

Accessibilitat de la xarxa de Metro
La xarxa de Metro compta amb 12 estacions a l’Hospitalet de Llobregat, 10 de les quals ja són totalment accessibles. Ara, s’impulsa l’adaptació a l’estació Rambla Just Oliveras i l’altra que resta pendent, la de Collblanc, quedarà adaptada amb la posada en funcionament del tram de l’L9 de l’aeroport.

En total, 119 estacions de 139 del global de la xarxa de Metro, són ja accessibles a persones amb mobilitat reduïda, la qual cosa suposa el 86%. Les últimes estacions que han quedat adaptades són la de Virrei Amat, de l’L5, i la de Bogatell i Llacuna, de l’L4, i la següent que serà accessible és la de Passeig de Gràcia, de l’L3, on finalitzaran les obres pròximament.